Novi Volvox i Comtrade dobili višemilionske ugovore za projekte “Solari”

Dodajte komentar

Podgoričke kompanije Novi Volvox i Comtrade Distribution određeni su kao najbolji ponuđači na javnim nabavkama koje je Elektroprivreda raspisala za realizaciju projekta Solari 3000+ i 500+.

Kako su naveli, za monokristalne fotonaponske module i potkonstrukciju fotonaponskog sistema, ugovor je potpisan sa Novim Volvox-om, koji je dostavio najpovoljniju ponudu od 12.444.865,794 eura bez PDV-a. Procijenjena vrijednost ove javne nabavke iznosila je 12,8 miliona eura, takođe bez PDV-a.

“Ugovor za Invertore i smart-meter trofazna brojila, potpisan je sa ponuđačem Comtrade Distribution iz Podgorice, koji je dostavio najpovoljniju ponudu od 4.128.000 eura bez PDV-a, a procijenjena vrijednost javne nabavke je 4,5 miliona eura bez PDV-a”, saopštili su iz EPCG.

Riječ je o ponudi za 30-MW fotonaponske sisteme za proizvodnju zelene električne energija, a iz EPCG posebno ističu da su cijeli proces javne nabavke završili za samo devet mjeseci.

“Ponuđena oprema u potpunosti odgovara tehničkim zahtjevima, propisanim tenderskom dokumentacijom, kao i savremenim trendovima u oblasti razvoja elektroenergetskih sistema. Krajnji cilj je stvaranje mogućnosti da svi građani Crne Gore, podmirivanjem sopstvenih potreba za električnom energijom kroz lokalnu proizvodnju, aktivno učestvuju u procesu zelene energetske tranzicije”, ističu iz EPCG.

Nakon ovih ugovora, zaokruženi su preduslovi za realizaciju projeksta Solari 3000+ i 500+, čime EPCG “potvrđuje da je ozbiljno opredijeljena za novi investicioni ciklus, s fokusom na ulaganja u obnovljive izvore energije, koji kompaniju treba da učvrste u ulozi pokretača privrednog razvoja Crne Gore u 21. vijeku”. Iz EPCG poručuju i da je “zelena energija – dobra energija”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *