Mtel uručio prve nagrade najboljima na konkursu “Zajedno ka vrhu”

Komapnija Mtel danas je dodijelila nagrade prvim dobitnicama nagradnog konkursa „Zajedno ka vrhu“ Sofiji Rašo i Marini Vraneš.

Nagrade od 1.000 uručila najboljima iz prvog kola konkursa uručila je izvršna direktorica Tatjana Mandić.

„Posebno mi je zadovoljstvo što smo se okupili ovako lijepim povodom – da uručimo nagrade našim dobitnicima za prvo kolo nagradnog konkursa ‘Zajedno ka vrhu’. Na taj način obilježavamo naš jubilej – 15 godina postojanja Mtela“, istakla je Mandić.

Dobitnica nagrade koju je izabrao žiri kompanije Mtel je Sofija Rašo iz Herceg Novog za ilustraciju na zadatu temu. Buduća umjetnica je kazala da je objavu za konkurs, u stvari, pronašla njena majka na internetu.

„Na ideju za rad sam došla sama. Otac mi je pomagao, ali sam na kraju realizovala sopstvenu ideju i završila je za tri dana“, ispričala je ona.

Rašo je završila grafički dizajn u Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“ na Cetinju, a svoje dalje obrazovanje nastaviće takođe u Prijestonici.

„Planiram da naredne godine upištem slikrastvo na Fakultetu likovne umjetnosti“, rekla je ona.

Marina Vraneš iz Pljevalja je autorka crteža koji je dobila najveći broj glasova putem platforme zajednokavrhu.me.

„Prvo bih željela da zahvalim kompaniji Mtel na prilici koju su dali mladim talentima da se pokažu“, izjavila je ona prilikom dodjele nagrada.

Kazala je da je za konkurs saznala putem Instagrama.

„Majka sam dvije djevojčice. Tako i moj crtež simbolično predstavlja dijete koje drži majku za ruku“, rekla je ona potcrtavajući da je to njeno viđenje teme konkursa „Zajedno ka vrhu“.

Podsjećamo, povodom proslave 15. rođendana, kompanija Mtel je u aprilu objavila javni poziv za mlade autore upravo sa ovom temom. Do 15. novembra, svakog mjeseca će po dva rada nagraditi sa po 1.000 eura: jednu nagradu dobija rad sa najvećim brojem glasova putem platforme zajednokavrhu.me, a drugu nagradu najbolji po izboru žirija Mtela.

„Konkurs je otvoren za sve koji vole i umiju da se iskažu u umjetnosti, a koji su mlađi od 35 godina. Pozivamo mlade talentovane ljude da slikaju, pišu, komponuju, pjevaju, glume, vajaju ili na neki sebi svojstven način ispolje kreativnost na temu ‘Zajedno ka vrhu’“, navodi se u pozivu.

Nagradni fond je 15.000 eura, pa će iz njega biti najgrađeno 15 najtalentovanijih. Naime, žiri će u decembru od svih pristiglih radova odabrati i petnaestog dobitnika.

Bankar.me

Check Also

Uskoro i u EU: vještačka inteligencija zapošljava, otpušta, bira šefove

Vještačka inteligencija se već neko vrijeme koristi u sektoru takozvane „gig -ekonomije“, u kojoj uglavnom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.