Radovanović na Forumu EUSAIR u Tirani: Značajna podrška komora tokom krize

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore doprinosi internacionalizaciji poslovanja svojih članica i predstavlja uvaženog partnera u brojnim regionalnim i međunarodnim komorskim asocijacijama, te važnog činioca ubrzanja puta naše države ka Evropskoj uniji, istakao je potpredsjednik te organizacije Pavle D. Radovanović.

On je to rekao tokom okruglog stola organizovanog u okviru Foruma evropske strategije za Jadransku i Jonsku regiju (EUSAIR) u Tirani. Ukazano je i na izuzetnu važnost komorskog sistema i njegove podrške poslovnim zajednicama tokom kriznih vremena. Cilj okruglog stola je bio da se ukaže na specifičnosti različitih komorskih sistema u Jadransko-jonskom području i ulogu koju mogu imati u većem razvoju EUSAIR-a.

Potpredsjednik Radovanović takođe je govorio o organizaciji i aktivnostima PKCG, njenoj ulozi krovne asocijacije poslovne zajednice u našoj zemlji i institucionalnog partnera donosilaca odluka na državnom i lokalnom nivou u razvoju povoljnog biznis ambijenta. Istakao je najvažnije mehanizme podrške kojima je Komora olakšala rad članicama tokom pandemije i krize koju je uslovila agresija Rusije na Ukrajinu.

Forum je okupio ministre zadužene za spoljne poslove i evropske fondove, zvaničnike Evropske komisije, predstavnike poslovne zajednice, relevantne aktere i širu javnost kako bi učestvovali u diskusiji o buducnosti Strategije i njenoj ulozi u rešavanju ključnih pitanja u ovom regionu. Cilj događaja je bio da podigne vidljivost EUSAIR-a i da se osvrne na značajan napredak postignut u prošloj godini u okviru Strategije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *