Povezaće Crnu Goru sa 25 novih destinacija

Aerodromi Crne Gore će Crnu Goru povezati sa 25 novih destinacija a nadamo se da ćemo 2022. godinu završiti boljim poslovnim rezultatom u odnosu na prošlu, kazao je zamjenik izvršnog direktora kompanije Petar Radulović.

On je podsjetio na prva četiri mjeseca koja su ohrabrujuća s obzirom na to da je zabilježen rast u broju putnika u odnosu na 2021. godinu za 200 odsto, a da je broj opsluženih vazduhoplova veći za 100 odsto.

Da će dinamika vazdušnog saobraćaja biti intenzivnija, kako navode iz ACG, ukazuju i najave letova za IATA ljetnju sezonu 2022. godine.

“U narednih mjesec i po, preko Aerodroma Crne Gore, povezaćemo našu zemlju sa 25 svjetskih destinacija”, kaže Radulović.

O dodaje da će tokom sezone na piste Aerodroma Crne Gore slijetati turisti sa svih krajeva svijeta.

“Destinacije sa kojih ćemo dočekivati putnike u Podgorici su Almati, Katovice, Milano, Luksemburg, Poznanj, Jerevan, Paradubice i Tel Aviv, a u Tivtu su to Štutgart, Kopenhagen, Štokholm, Rijad, Oslo, Helsinki, Ženeva, Ljubljana, Prag, Banja Luka, Bratislava, Minhen, Frankfurt, Kraljevo, Niš i Viljnus, od čega su nove destinacije Tel Aviv, Paradubice, Jerevan, Poznanj na aerodromu Podgorica i Rijad, Kraljevo, Prag na aerodromu Tivat”, precizirao je Radulović uz napomenu da je Crna Gora trenutno, preko aerodroma u Podgorici, povezana sa 33 destinacije, a preko Tivta sa čak 35.

“Ostajemo ključna karika razvoja crnogorskog turizma i privrede”, naglasio je Radulović.

Kako je saopšteno iz ACG, od 1. juna, Air Astana letjeće na relaciji Almati-Podgorica od dva do tri puta nedjeljno, a već od 4. juna, ova kompanija realizovaće i četiri leta sedmično.

Od 2. juna, najavljuju da, Lot Polish Airlines, koji od ranije saobraća od Varšave do Podgorice i to pet puta nedjeljno, uvodi još jedan let iz glavnog grada Poljske.

“Osim Lot Polish Airlines-a, već od 16. juna, iz Varšave i Katovica ka Podgorici, letjeće i Wizz Air. Upravo će Wizz Air od 2. juna otvoriti i liniju iz Milana ka Podgorici, a mjesec kasnije, dakle od 2. jula, kompanija Luxair saobraćaće iz Luksemburga ka Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je u toku usaglašavanje u vezi sa letovima kompanije Enter Air koja bi od 2. juna trebalo da leti na liniji Poznanj-Podgorica.

“Prema najavama, crnogorski nacionalni avio prevoznik, To Montenegro će od 3. juna letjeti iz Jerevana, od 4. jula iz češkog grada Pardubice a od maja i iz Tel Aviva ka Podgorici. Prema najavama za Tivat, od 1. juna se očekuju letovi kompanije Flynas iz Rijada i Norwegian int. iz Helsinkija. Već od 4. juna uslijediće letovi Lufthanse iz Minhena, a od 15. maja i iz Frankfurta. Od 5. juna je najavljeno da će Eurowings letjeti iz Štutgarta, SAS od 25. juna iz Kopenhagena, a od 28. juna i iz Štokholma”, navodi se u saopštenju.

Kompanija Norwegian shuttle najavila je letove iz Osla od 17. juna, a Easy jet od 29. juna planira letove iz Ženeve.

“Letove iz Ljubljane ka Tivtu od 13. juna najavio je To Montenegro, dok od 18. juna otvaraju liniju iz Praga, a od 15. juna i iz Banja Luke. Air Montenegro će, takođe, od 30. juna letjeti i iz Bratislave za Tivat. Od 15. juna na aerodrom u Tivtu slijetaće i avioni kompanije Air Serbia iz Kraljeva i Niša. Očekuje se da UAB AVION EXPRESS od 9. juna saobraća iz Viljnusa. I Turkish Airlines je najavio da će od 11. juna uvesti liniju iz Istanbula za Tivat”, zaključuje se u saopštenju ACG.

Check Also

Revija luksuznih automobila u Portonovom

Luksuzni rizort ,,Portonovi” još jednom je uspješno dokazao da nije samo centar nautičkog, već i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.