Osmi ICT Cortex MeetUp: Kakav je zakonodavni okvir za podsticanje inovacija

Dodajte komentar

Osmi ICT Cortex meetup biće organizovan 25. maja u hotelu CUE u 18h, sa ciljem rješavanja nedoumica u vezi sa zakonodavnim okvirom koji podstiče inovacionu djelatnost: Zakon o inovacionoj djelatnosti i Zakon podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija.

Benefiti i mjere koje proističu iz inovacionog zakonodavnog okvira  odnose se na subjekte inovacione djelatnosti: privredna društva (nezavisno od sektora u kom posluju), startapove, spinofove, naučnoistraživačke ustanove, centre izvrsnosti i ustanove visokog obrazovanja koji obavljaju inovativne aktivnosti, pronalazače, inovatore, frilensere i druga fizička lica, koji zajedno predstavljaju važan segment u razvoju inovacionog ekosistema Crne Gore i generator su razvoja crnogorske ekonomije i društva uopšte.

U organizaciji sa Privrednom komorom, klaster ima za cilj da okupi sve učesnike inovativnog ekosistema: predstavnike javne uprave, akademskog sektora, privrede, korporacija, malih i srednjih preduzeća, startap i ICT zajednicu, ali i sve zainteresovane koji žele da dobiju odgovore na pitanje kako do povlastica koje se nude primjenom pomenutih zakona: preusmjeravanje poreza na dobit u inovativne projekte, oslobađanje plaćanja dijela poreza za startapove i frilensere, oslobađanje poreza na nepokretnosti, kreiranje spin-of kompanija i sl.

Organizatori meetup-a najavljuju kvalitetnu i zanimljivu diskusiju koja ima za cilj pokretanje “inovacionog točka” koji će se bazirati na primjeni pomenutih zakona.

Svi prisutni će imati priliku da dobiju odgovore na pitanja od eminentnih stručnjaka iz ove oblasti:

  • Marijeta Barjaktarović Lanzardi, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja
  • Nenad Novović, Amplitudo
  • Velibor Bošković, NTP
  • Bojana Femić Radosavović, Fond za inovacije
  • Saša Ivanović, konsultant UNDP-a
  • Đorđije Brkuljan, IPC Tehnopolis

Registracija za događaj je putem forme na ovom linku.

Detaljnije informacije možete pronaći na našem zvaničnom sajtu i nalozima na društvenim mrežama.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *