Lovćen grupa i dalje vodeća na tržištu osiguranja

Dodajte komentar

Lovćen grupa, koju čine Lovćen osiguranje, Lovćen životna osiguranja i Lovćen auto, zadržala je vodeću poziciju u Crnoj Gori na tržištu osiguranja.

Tržišno učešće osiguravajućih društava Grupe Triglav na crnogorskom tržištu osiguranja u prva tri mjeseca bilo je 41,4%. U prvom kvartalu 2022. godine ukupna bruto fakturisana premija Lovćen Grupe iznosila je 11,1 milion EUR, što je 9,4% iznad prošle godine. Premija neživotnih osiguranja povećala se za 9,8% u odnosu na isti period prethodne godine, dok su životna osiguranja ostvarila premijski rast od 6%.

Lovćen životna osiguranja u prva tri mjeseca ostvarila su udio od 27,4% u bruto premiji životnih osiguranja na crnogorskom tržištu, a u dijelu neživotnih osiguranja učešće je bilo 44,1%.

“Kontinuirano liderstvo Lovćen grupe, na crnogorskom tržištu osiguranja, nastavljeno je i u poslovnoj 2022. godini, što govori o uspješnom sprovođenju strateških planova i ciljeva Grupe”, rekao je Matjaž Božič, izvršni direktor Lovćen osiguranja AD.

“Sačuvali smo suštinska usmjerenja uz inovacije koje podrazumijevaju još bolju fokusiranost na klijenta, usmjerenost na digitalizaciju usluga i izuzetno korisničko iskustvo. Osjećaj sigurnosti, kompletna podrška klijentima i konzistentna usluga, to je ono što želimo da omogućimo preko svih kanala, procesa i mreža usluga koje nudimo i u kojima učestvujemo”, dodao je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *