FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola stigao u Podgoricu

Dodajte komentar

Originalni Trofej FIFA Svjetskog prvenstva stigao je, po prvi put u istoriji crnogorskog fudbala, u Podgoricu. Tako je Crna Gora postala jedna od 51 fudbalske nacije koje su dio pete Turneje Trofeja, a koju predstavlja Coca-Cola, zvanični sponzor događaja.

Dolazak Trofeja zajedno sa Ambasadorom Turneje Trofeja Žilbertom Silvom obilježen je događajem za predstavnike medija u Kući fudbala u Podgorici, na kom je svečano i predstavljen.

Kao dugogodišnji partner FIFA-e, Coca-Cola kroz FIFA World Cup™ Trophy Tour pruža priliku hiljadama navijača širom svijeta da iskuse pravu magiju fudbala.

„Baš kao što Coca-Cola brendovi podstiču na povezivanje, dijeljenje trenutaka, radost, zalaganje za univerzalne vrijednosti, upravo i FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola donosi magiju povezivanja i dijeljenja iste fudbalske strasti. Ponosan sam što je Crna Gora među prvim zemljama na ovogodišnjoj Turneji Trofeja, ali i što je originalni FIFA Trofej po prvi put u Crnoj Gori“, rekao je Nikola Tripković, predstavnik Coca-Cola sistema u Crnoj Gori.  

Ove godine Originalni Trofej FIFA Svjetskog prvenstva obilazi 51 fudbalsku naciju i po prvi put svaku od 32 kvalifikovane zemlje, a Turneja je najodrživija do sada.

Coca-Cola još jednom potvrđuje da je održivost integralni dio svakog procesa i svakog projekta, pa je cijelo putovanje Trofeja organizovano uz smanjenu upotrebu energije, smanjenje emisija iz transporta, upotrebu održivih materijala, smanjenje otpada“, istakao je Tripković.

Dodaje da zahvaljujući dolasku Trofeja FIFA Svjetskog prvenstva, ljubitelji fudbala iz Crne Gore postaju dio fudbalske groznice koja se polako približava i da je ponosan na to što je Coca-Cola dio ovih jedinstvenih, magičnih trenutaka.

Naglašavajući značaj ovakvog događaja za crnogorsku fudbalsku scenu, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević pozdravio je dolazak Trofeja FIFA Svjetskog prvenstva u Kuću fudbala.

Dolazak najznačanijeg pehara u svijetu fudbala, Trofeja FIFA Svjetskog prvenstva namijenjenog pobjedniku Svjetskog prvenstva, prava je prilika za okupljanje svih ljubitelja fudbala i promovisanje najvažnijih vrijednosti koje ova magična igra nosi sa sobom. Trofej FIFA Svjetskog prvenstva nas podsjeća na sve velike majstore – od Hoze Nasazija preko Pelea, Franca Bekenbauera, Maradone, Zidana, Luiza Nazaria da Lime Ronalda, Pirla, Inijeste pa do Kilijana Mbapea i današnjeg gosta Žilberta Silve – koji su svojim igrama doprinijeli da njihove zemlje budu upisane zlatnim slovima u istoriju fudbala i učinili da se veliki broj dječaka zaljubi u ovu magičnu igru“, kazao je Savićević.

On vjeruje da će Trofej FIFA Svjetskog prvenstva biti inspiracija dječacima u Crnoj Gori da kroz predan i naporan rad ostvare pun potencijal i dođu u priliku da se sa nacionalnim timom bore za naslov najboljeg na svijetu.

Kao dio globalne turneje – FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola, u našu zemlju stigao je u pratnji Ambasadora Turneje Trofeja, Žilberta Silve koji se zahvalio na dobrodošlici u Crnu Goru.

Kada putujem često razmišljam o brojnim utakmicama i vremenu kada sam bio dijete i počeo da igram fudbal. Za mene je putovanje sa Trofejem FIFA Svjetskog prvenstva veliki san još od djetinjstva. Siguran sam da će ovo iskustvo koje Coca-Cola dijeli sa ljubiteljima fudbala inspirisati i nove generacije da i oni jednog dana podignu Orgininalni FIFA Trofej i ispune svoj san“, rekao je Silva na konferenciji.

Ljubitelji fudbala dobili su jedinstvenu priliku da danas od 17 časova u Kući fudbala budu dio nevjerovatnog iskustva FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola.

Ove godine, FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola, po peti put, inspiriše fanove širom svijeta da vjeruju u pravu magiju igre i pruža im šansu da izbliza vide najveći simbol u istoriji fudbala – Trofej FIFA Svjetskog prvenstva.

Pratite sve novosti i detalje o FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola u Podgorici, na Coca Cola |  Facebook stranici  i zvaničnoj stranici Coca-Cola Crna Gora na Instagramu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *