U Hrvatskoj moguće trgovati nekretnine putem NFT tokena

Ulaganje u nekretnine posredstvom NFT tokena prilika je koja se od danas pruža i hrvatskim investitorima.

Global digital exchange d.o.o. je hrvatsko-singapurska kompanija koja predstavlja novi model finansiranja projekata putem GDE Marketa.

Juče su u Zagrebu potpisana dva ugovora za dva nekretninska projekta u Hrvatskoj, jedan u Zagrebu i drugi na jadranskoj obali.

Korištenje NFT sigurnosnih tokena obuhvata industrije od likovne umjetnosti do vina i osiguranja, ali ni jedna industrija ne raste tako brzo kao industrija nekretnina, koja čini 89% svih transakcija sigurnosnih tokena. Prva zvanična NFT kuća prodata je u Gulfportu (Florida), u februaru 2022.

Fizička nekretnina može se tokenizirati ili kao cijela imovina ili putem djelimičnog vlasništva. To se postiže “umotavanjem” imovine u pravnu osobu i vlasništvo nad tim entitetom tada se predstavlja NFT-om ili određenim brojem tokena. NFT za nekretnine u biti funkcionišu kao i svaki drugi NFT. Kupujete ih pomoću kriptovalute i čuvaju se u digitalnom novčaniku.

Dr. Baulou Zhang, izvršni direktor GD Exchangea, rekao je da podržavaju i pozivaju sve diljem širom da uvrste svoje tokene kako bi trgovina bila što življa.

– Stigli smo u Hrvatsku jer vidimo veliki potencijal za razvoj IT industrije, a posebno razvoj blockchain tehnologije, poručuje Zhang.

Potencijal je svakako vidljiv. Broj nekretninskih tokena kojima se aktivno trguje u 2021. povećan je za 107% u odnosu na prethodnu godinu. Aktivni projekti uključuju različite aspekte, uključujući komercijalne hotele, privatna imanja, pristupačno stanovanje itd., kupnju kapitala putem blockchain računa, pa čak i osiguranje vlasništva.

Izvor: SEEbiz

Check Also

Pod kojim uslovima se može raditi i nakon odlaska u penziju

U Crnoj Gori od gotovo 110.000 penzionera 3.139 ide na posao i nakon odlaska u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.