Mojkovačka Montenegro Tobacco Company želi da otkupi sve zaplijenjene cigarete

Dodajte komentar

Cigarete koje je država nedavno zaplijenila u Slobodnoj zoni Luke Bar u potpunosti želi da otkupi mojkovačka firma Montenegro Tobacco Company, saopštio je direktor te kompanije Željko Bulatović.

“Kompanija Montenegro Tobacco Company osnovana je 2007. godine i njen osnovna djelatnost je proizvodnja i trgovina duvanskim proizvodima ujedno i jedina licencirana kompanija u Crnoj Gori za obavljanje navedenih djelatnosti, iskazuje ozbiljnu zainteresovanost da kompletnu zaplijenjenu robu u bescarinskoj zoni Luke Ba, otkupi od Uprave prihoda i carine po propisanim pravilima”, naveo je Bulatović u saopštenju dostavljenom CdM-u.

Prema njegovim riječima, kompanija bi preuzetu robu plasirala na odgovarajuće tržište u skladu sa pravilima koje će propisati UPC.

Podsjećamo, država je u subotu u Slobodnoj carinskoj zonu u Luci Bar zaplijenila cigarete vrijedne više desetina miliona eura.

“UPC je naložila Carinarnici Bar da oduzme duvanske proizvode na zalihama koje vrijede više desetina miliona eura, jer prethodno nije produžen rok za skladištenje duvanskih proizvoda u Slobodnoj carinskoj zoni”, naveli su tada iz Vlade.

UPC je juče saopštila da je rok za iznošenje duvanskih proizvoda iz Slobode zone Luke Bar istekao 5. maja za deset kompanija, te da su formirali radna grupa koja će utvrditi najbolji model lagerovanja oduzetih duvanskih proizvoda.

“Dok se ne reguliše status ove robe, ona će biti pod carinskim nadzorom, kako bi se prevenirala eventualna krađa. Javnosti je poznato da su se krađe više puta dešavale u prethodnom periodu”, pojasnili su iz UPC.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *