Simpozijum “Uloga računovodstveno-revizorske profesije u funkciji javnog interesa”

Dodajte komentar

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore organizuju simpozijum računovođa i revizora Crne Gore koji će biti održan od 26. do 28. maja u hotelu „Azul“ na Velikoj plaži u Ulcinju.

Tema ovogodišnjeg simpozijuma – „Uloga računovodstveno-revizorske profesije u funkciji javnog interesa“ izazvala je veliku pažnju i interesovanje, kako računovodstvene/revizorske profesije, tako i akademske zajednice.

U toku trodnevnog simpozijuma, biće predstavljeno više stručnih/naučnih tema, predstavljenih kroz prezentacije, od strane predavača iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i predstavnika međunarodnih institucija, nadležnih za poslove računovodstva/revizije – Međunarodne federacije računovođa (IFAC), Evropske federacije računovođa (AE) i Evropske federacije računovođa za male i srednje prakse (EFAA).

Planirani paneli i okrugli stolovi, na teme koje je crnogorska računovodstvena i revizorska struka prepoznala kao relevantne i aktuelne, vezani su za primjenu novih MRS/MSFI, prevenciju i otkrivanje zloupotreba u finansijskim institucijama, značaj fiskalne politike u očuvanju javnog interesa, kao i aktuelni trenutak u računovodstveno/revizorskoj profesiji u Crnoj Gori, izazove i načine njihovog prevladavanja.

Učesnici Simpozijuma biće predstavnici računovodstvene i revizorske struke iz Crne Gore i regiona, kao i eminentni predstavnici akademske zajednice, javnog sektora, bankarskog i realnog sektora. Očekujemo da Simpozijum isprati preko 300 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Za učesnike koji nisu u mogućnosti da prate simpozijum uživo, obezbijeđeno je praćenje preko online platforme, odosno hibridno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *