Moguća saradnja sa Turskom na nastavku auto-puta i modernizaciji aerodroma

Dodajte komentar

Turske kompanije i do sada su izražavale zainteresovanost za kapitalne projekte, posebno za izgradnju auto-puta, ali i unapređenje i modernizacija crnogorskih vazdušnih luka, saopšteno je na današnjem sastanku potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija mr Ervina Ibrahimovića sa ambasadorkom Turske Songul Ozan.

Ambasadorka je čestitala imenovanje Ibrahomoviću, te izrazila očekivanja da će se tradicionalno dobra saradnja intezivirati u narednom periodu.

“Imamo puno razloga za obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ali osjećam i dodatnu obavezu da dobre odnose unaprijedimo i nađemo modele za poboljšanje bilateralnih odnosa”, poručio je Ibrahimović.

On je podsjetio da je Turska među prvima pružila podršku u vidu medicinske opreme Crnoj Gori na počektu pandemije izazvane COVID 19, te na razvijenu saradnju sa agencijom TIKA

Budući da je razvoj sjeverne regije jedan od prioriteta rada ove vlade, Ibrahimović je konstatovao da puštanjem u saobraćaj prve dionice auto-puta od Podgorice do Kolašina “šaljemo jasnu poruku građanima sjevera da stvaramo preduslove za razvijanje privrede, a samim tim i za bolji kvalitet života”.

Sagovornici su dogovorili inteziviranje saradnje među institucijama dvije države, kao i mogućnost sureta resornih ministara da bi razmotrili konkretne projekte na kojima bi mogli raditi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *