Otvorena Tomorrow konferencija, više od 2.500 posjetilaca prvog dana

Najveća evropska kripto, NFT i metaverzum konferencija Tomorrow, otvorena je juče u Beogradu, u Belexpo centru. Na ovom događaju koji traje do 15. maja, vodeći svjetski stručnjaci iz ove oblasti donijeli su najaktuelnije informacije o blokčejnu i kriptovalutama, kao i o “rudarenju” i ulaganjima.

Više od 2.500 posjetilaca iz cijelog svijeta imalo je priliku da, prvi put u Evropi a drugi put na svijetu, prisustvuje panelu u Metavers-u, da više saznaju o novim dešavanjima u NFT svijetu, kao i o mogućnostima njihovog prikupljanja i primjene.

U skladu sa svojim nazivom „Tomorrow“, priređeno je spektakularno futurističko otvaranje, uz specijalne efekte, lasere i pirotehniku, a posjetiocima je u prepunoj sali dobrodošlicu simbolično poželio čovjek u astronautskom odijelu.

Program je ispred Vlade Srbije otvorio Nenad Paunović, ukazujući da je ta zemlja i svjesna značaja ove oblasti i da je davno počela sa regulacijom tržišta kriptovaluta, te je i pozvao zainteresovane da ulažu u tu zemlju, jer ona „štiti i intelektualno vlasništvo“. Prema njegovim riječima, sljedeća revolucija je spajanje biologije i IT-a.

U prepunoj velikoj sali Belexpo centra, belgijski investitor i stručnjak za blokčejn Bruno Ver, ukazao je na to da su kriptovaluta i NFT budućnost jer opada vrijednost novca, ali da mora da postoje jasna pravila u poslovanju, jer ljudi nisu upoznati sa tim kako se na njih plaćaju porezi. Ver je suosnivač i izvršni direktor NIFTIFY, kompanije koja se bavi NFT-ovima.

Interaktivni panel pod nazivom „Wonderwomen in NFT-s“ priredile su Tanja Bivić Plankar, Aleksa Mil, Megan Plisky i Ana Nives Radović, pod moderatorskom palicom Dajane KO. One su složno, željele da podstaknu sve žene koje imaju slična interesovanja da se zauzmu za svoje ideje i poduhvate.

Za izlaganje panelista u metaverzumu, tražilo se mjesto više. Po prvi put u Evropi, a tek drugi put u svijetu, panel koji je vodio Vitomir Jevremović održan je u metaverzumu. Panelisti iz cijelog svijeta pojavili su se na sceni kao avatari u virtuelnom prostoru, a govornici su nosili VR slušalice.

Razgovoralo se takođe na aktuelnu temu NFT-a, dok su posjetioci to mogli da gledaju na LED ekranima u realnom vremenu.

Program Tomorrow konferencije obuhvata skoro 100 govornika, sedam ekskluzivnih panela i više od 50 izlaganja. Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, konferencija se prenosi onlajn preko zvanične platforme.

Veliko interesovanje u narednim danima vlada za predavanja Krega Selersa, osnivača kriptovalute Tether, kao i trenutne tendencije kriptovaluta o kojima će govoriti predsednica Blockchain alijanse Evrope, Tanja Bivić Plankar. Isčekuje se predavanje Marka Suvajdžića sa Univerziteta Floride, Aleksandra Matanovića, osnivača berze kriptovaluta ECD i mnogih drugih. Jedan od panelista na ovoj konferenciji je i Srećko Miodragović iz kompanije Comtrade koji će govoriti u satnici predviđenoj za teme blokčejna.

Za danas EXIT festival i jedan od vodećih producenata elektronske muzike Maceo Plex, lansiraće specijalnu NFT kolekciju tokom Tomorrow konferencije. Noćni program obuhvatiće ekskluzivni događaj u Belexpo Centru u saradnji sa Exit-om, sa Maceo Plexom kao zvijezdom večeri.

Check Also

EU i Južna Koreja: SAD diskriminišu strane proizvođače električnih vozila

Većina električnih vozila neće biti pogodna za odobravanje poreznih kredita zbog zakonske odredbe u SAD-u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.