Jovanić omogućio vještaku desetostruko veću zaradu za procjenu hotela As?

Istražitelji iz Specijalnog državnog tužilaštva provjeravaju slučaj isplate troškova sudskom vještaku za procjenu vrijednosti hotela „As” u Perazića dolu, u budvanskoj opštini. Tužilaštvo, između ostalog, vjeruje da je uhapšeni predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić zloupotrijebio položaj u slučaju hotela „As” i da je omogućio značajnu zaradu tada sudskom vještaku Saši Zejaku.

Jovanić je sa računa suda vještaku za procjenu platio oko 48.000 eura, i to prije nego što se uopšte i znalo na čiji će teret pasti plaćanje tih troškova.

Tužilaštvo je naknadnim provjerama došlo do podataka da je Zejak dobio i desetostruko više novca nego što je trebalo za ovu procjenu, što mu je omogućio upravo Jovanić. Troškovi za takve poslove obično nisu bili veći od šest ili sedam hiljada eura.

Privredni sud uveo je prije četiri godine stečaj u kompaniju “Nega turs Montenegro” kojoj je država 2002. godine prodala hotel “As” u Perazića dolu, a koja nije ispunila obaveze iz kupoprodajnog ugovora. Stečajna upravnica u tom postupku bila je Snežana Jović.

Specijalno tužilaštvo formiralo je u aprilu 2016. godine predmet povodom privatizacije hotela “As”, ali više informacija dosad nije bilo poznato.

Podsjetimo, Sudija Višeg suda Dragoje Jović odredio je pritvor do 30 dana predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, stečajnim upravnicima Saši Zejaku, Darku Peroviću, Paviću Globareviću, Sanji Lješković, Ranku Radinoviću i Sretenu Mrvaljeviću, te Snežani Jović.

Izvor: RTCG

Check Also

Godišnja inflacija premašila 11 odsto: Gorivo skuplje 42,6, a hljeb i žitarice 35,9 odsto

Potrošačke cijene u aprilu ove godine u odnosu na isti mjesec 2021, u prosjeku su …

Leave a Reply

Your email address will not be published.