Crnoj Gori potrebno rebrendiranje kao odgovorne destinacije

Dodajte komentar

Brendiranje Crne Gore kao odgovorne destinacije, te njenih restorana koji nude organsku hranu i nacionalnu kuhinju, samo su neki od projekata koje će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma sprovesti u narednom periodu.

To je najavila direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Aleksandra Gardašević Slavuljica na sastanku „Savladavanje trenutnih izazova u turističkoj industriji“ održanom u Tirani u organizaciji Savjeta za regionalnu saradnju (RCC).

Sastanak je bio dio ministarske konferencije „Uklanjanje barijera za održivi razvoj turizma“ tokom koje su se susreli predstavnici nacionalnih turističkih organizacija, turoperatora i resornih ministarstava zemalja Zapadnog Balkana.

Kako je rečeno, učesnici su razimjenili mišljenja o trenutnim izazovima u regionu, iskustvima u turističkoj industriji, te budućim modalitetima regionalne saradnje. Posebno je istaknut značaj turoperatora kao glavne poveznice regiona.

„Kao glavni izazovi navedeni su nedostatak objedinjenog viznog režima za zemlje Zapadnog Balkana, postojanje graničnih prelaza i procedura, sezonalnost, nedostatak kvalifikovane radne snage i kvalitet pružene usluge, infrastruktura, korupcija, ali i nedostatak vodiča za avanturistički turizam“, navedeno je na skupu te zaključeno kako treba raditi na unapređenju efektivne saradnje između turističkih aktera regiona kako bi se on objedinio i postigao zajednički uspjeh i razvoj.

Predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore takođe su učestvovali u radu konferencije, koja je okupila resorne ministre zemalja regiona, zvaničnike zadužene za turizam, predstavnike Evropske komisije, međunarodnih organizacija i predstavnika turističke privrede, kako bi razgovarali o sadašnjosti i budućnosti turizma u regionu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *