Abazović – Ozan: Unaprijedićemo ekonomsku saradnju sa Turskom

Dodajte komentar

Crna Gora i Turska su saveznici i prijatelji koji teže da unaprijede odnose, konstatovano je sastanku predsjednika Vlade dr Dritana Abazovića i ambasadorke Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Na samom početku, ambasadorka Turske uručila je Abazoviću čestitku predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana povodom stupanja na dužnost i istakla da je Crna Gora saveznik i prijatelj njene države “sa kojim dijeli zajedničku istoriju i kulturu, i spremnost da zajedno rade na unapređenju odnosa”.

Ozan je istakla da je Vlada Turske spremna da sa Vladom Crne Gore unaprijedi odnose u narednom periodu, kako u dijelu ekonomije i investicija, tako i u jačanju saradnje u oblasti kulture i obrazovanja.

“Dobar pokazatelj naše saradnje je turska fondacija TIKA, koja godinama realizuje jake projekte na manje razvijenim područjima Crne Gore. Vlada Crne Gore promoviše regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj, za što smatramo da će dovesti do rasta povjerenja građana u institucije sistema”, zaključio je predsjednik Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *