Hotel vrijedan deset miliona eura uskoro uz Plavsko jezero

Dodajte komentar

Hotel vrijedan preko deset miliona biće izrađen na obali Plavskog jezera i to će biti najveći ugostiteljski objekat na sjeveru, najavio je predsjednik Opštine Plav Nihad Canović.

On je istakao da će se na otvoriti nova radna mjesta, a grad će se pozicionirati na turističkoj mapi.

Da Plav ima kvalitetnu infrastrukturu i žičare, u tom gradu bi već uveliko tekla zimska sezona, smatra Canović.

“Zato što još imamo preko metar snijega na planini Bogićevici zbog kojeg bi nas posjetili vikend skijaši i boravili u Plavu. Međutim, kako nemamo, ulažemo svu snagu da nadležnima u državi predočimo sve potencijale i kvalitete koje ima Plav i da putem investicija omogućimo razvoj tih potencijala”, kazao je on.

Istrakao je da je vidan benefit puta koji do Plava ide preko Albanije.

“Ali ima i drugih putnih pravacakoji treba da nas spoje sa Kosovom i Albanijom. Da otvorimo granični prelaz preko Čakora koji bi omogućio bolji razvoj Plava i otvorio nova radna mjesta”, dodao je Canović.

Naveo je da privatnici prepoznaju dobropit ulaganja u Plav.

“Već ove sezone imamo najavu višemilionske investicije koja treba da otvori nova radna mjesta. Radi se o ugostiteljskom objektu na obali Plavskog jezera. Projektna dokumentacija je u završnoj fazi i odmah nakon dobijanja dozvola očekujemo početak radova i vjerujem da hotel takvih gabarita ne postoji u ovom dijelu države”, istakao je predsjednik Plava.

Dodao je da i lokalno stanovništvo oprema kuće za turiste kako bi im pružili pravi etno doživljaj.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *