Dodijeljene medalje najuspješnijim učesnicima međunarodnog matematičkog takmičenja „Kengur bez granica“  

Dodajte komentar

Na Univerzitetu Donja Gorica održana je svečana dodjela medalja najbolje plasiranim učesnicima i zahvalnica školama domaćinima, ovogodišnjeg matematičkog takmičenja “Kengur bez granica”.

Takmičenje je drugi put po redu održano u aprilu ove godine, a okupilo je 1070 takmičara iz cijele Crne Gore, od čega se njih 33 okitilo zlatnim medaljama. Najveći broj takmičara bili su učenici trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, iz osam crnogorskih gradova.

Svečanoj proslavi su prisustvovali mentori i predstavnici škola, koji su u prethodnom periodu vrijedno radili sa djecom na pripremi i realizaciji takmičenja.

Roditeljima i djeci se obratila predstavnica Crne Gore ispred NVU “Tinker” u Asocijaciji ”Kengur bez granica”, doc. dr Nela Milošević, koja je izrazila posebno zadovoljstvo zbog velikog broja prijavljenih takmičara, kao i njihovog entuzijazma u rješavanju matematičkih zadataka.

„Za matematiku je potrebno samopouzdanje, podsticanje i dragi roditelji, treba da njegujete to interesovanje kod svoje djece”, kazala je Milošević, ohrabrujući buduće kandidate da planiraju svoje učešće na Kengur takmičenju naredne godine.

Nagrađenim učenicima su ispred Crnogorskog Telekoma i CKB banke, medalje uručili Stela Bošković i Matija Otašević, koji su podržali realizaciju projekta i pobrinuli se da učešće  na takmičenju “Kengur bez granica” bude besplatno za sve takmičarke i takmicare.

Podsjećamo, ovo međunarodno takmičenje se održava posljednjih 30 godina u preko 80 država, uključujući i sve zemlje u našem regionu. Ponosni smo na sve učesnike iz Crne Gore, koji su zajedno sa oko 6 miliona vršnjaka širom svijeta rješavali iste matematičke izazove.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *