U junu se u Tuzima otvara fabrika čipsa, u septembru fabrika suncokretovog ulja

Dodajte komentar

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj u izjavi za CdM najavio je da će tokom juna biti stavljena u pogon fabrika čipsa. Za CdM je najavio da će fabrika za preradu voća i povrća biti otvorena do kraja ovog mjeseca, a fabrika suncokretovog ulja u avgustu ili septembru.

Ovo su tri izuzetno značajna projekta za razvoj Opštine Tuzi. Riječ je o višemilionskim investicijama.

“Plan je, da će, kada budu radile u punom pogonu i kapacitetu, u njima biti uposleno do 250 radnjka”, kazao je Đeljošaj u izjavi za CdM.

Predsjednik Opštine Tuzi je kazao da ušli u završnu fazu radova, gdje im je potrebna podrška Vlade.

“Nova Vlada daje prioritet ekonomskom razvoju i vrlo brzo ćemo zajedno sa premijerom Dritanom Abazovićem i njegovim kabinetom posjetiti ove fabrike, da pokažemo snažnu podršku ne samo opštine, već i Vlade za ekonomski razvoj”, naglasio je Đeljošaj.

Podsjetimo, predsjednik opštine Tuzi sastao se nedsvno sa Abdurahmanom Ćeskom, generalnim direktorom REIS-BAU d.o.o., sa kojim je razgovarao o početku radova na otvaranju fabrike suncokretovog ulja.

Kako je tada istakao, ova fabrika je dobra prilika za sve poljoprivredne proizvođače Malesije koji žele da se bave proizvodnjom suncokreta, pošto do sada u ovom području nijesu imali proizvode ove vrste.

Prema njegovim riječima, otvaranjem fabrike čipsa, a onda i suncokretovog ulja, dokazuju da opština Tuzi sve više postaje područje stranih investicija, kroz koje se otvaraju nova radna mjesta.

Đeljošaj je naglasio da je fabrika za preradu voća i povrća takođe od izuzetnog značaja, posebno ako se zna da se stanovnišvo ovog podneblja većinski bavi poljoprivredom.

Đeljošaj je ranije u razgovoru za CdM najavio da će u fabrici čipsa posao naći oko 100 građana.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *