Prva banka traži procjenu vrijednosti učešća EPCG u strukturi kapitala

Dodajte komentar

Prva banka Crne Gore (PBCG) pokrenula je postupak izbora konsultanta – procjenjivača za procjenu vrijednosti akcija banke to jest, vrijednosti učešća Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u strukturi kapitala Prve banke. Ta informacija saopštena je za Portal RTCG iz EPCG.

Kako je saopšteno, Prva banka je uputila zahtjev Centralnoj banci Crne Gore za davanje mišljenja i odobrenja na zahtjev koji je EPCG uputila Prvoj banci po pitanju povlačenja subordinisanog duga od šest miliona eura, pola do kraja juna a pola do kraja tekuće godine.

“Značajno je napomenuti da je prethodno uprava i menadžment EPCG (15.marta 2021.godine) to jest, dan uoči dolaska nove uprave i menadzmenta EPCG, produžila dospjeće ovog duga do 1.aprila 2028 godine”, kazali su iz EPCG.

Oročeni depoziti još nijesu povučeni kod Prve banke, rekli su EPCG, jer su ograničeni rokovima iako odredbe u tim ugovorima omogućavaju Elektroprivredi povlačenje 70 odsto sredstava prije isteka roka.

“Tekući depoziti na računu kod Prve banke se svakodnevno mijenjaju, zavisno od priliva i odliva sredstava i tekući promet se odvija bez problema”, naveli su iz ove kompanije.

EPCG, kako ističu, očekuje aktivan pristup Prve banke prema njenim zahtjevima.

“A posebno po pitanju povlačenja subordinisanog duga, imenovanju članova nadzornog odbora Prve banke predloženih od strane EPCG i redovnom informisanju od strane Prve banke po svim pitanjima od krucijalnog značaja za njeno poslovanje”, saopštili su iz EPCG za naš portal.

Pojedinačno najveći akcionar Prve banke je, podsjetimo, Aco Đukanović, brat crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *