Britanci povećali pomoć za investiranje u region na 750 miliona funti

Dodajte komentar

UK Export Finance je nedavno povećao svoje limite ovdašnje zemlje na čak 750 miliona funti, koje su na raspolaganju i Crnoj Gori, što je dokaz koliko cijenimo naša partnerstva u regionu i vjerujemo u svoju razvojnu strategiju.

To je kazao izaslanik za trgovinu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Martin Vikers u okviru ciklusa „Podgorica Investment Day“ na kome se predstavljaju investicioni potencijali Podgorice stranim investitorima.

Kako je istakao, brojne su mogućnosti za unapređenje saradnje između dvije države, a Podgorica ima sjajan razvojni potencijal.  Podsjetio je da je UK prepoznato „kao snažan i odgovoran partner na Balkanu“. On je izrazio očekivanje da će uskoro biti stvorene pretpostavke za ulaganje u mnoge oblasti, tim prije što UK „predvodi zelenu revoluciju, pokreće istraživanje i razvoj“.

Regionalni savjetnik za trgovinsku politiku Geret Evans kazao je da kroz razne programe finansijske podrške, poput UK Export Finance, kao i uz tehničke konsultacije nastoje da obezbijede neophodne uslove za dalji razvoj Podgorice i Crne Gore, uz olakšavanje pristupa britanskim preduzetnicima crnogorskom tržištu.

Regionalni direktor u britanskom Ministarstvu za trgovinu i investicije Nikola Stojanoski je istakao da je bitno promovisati ekonomske prilike, te raditi na prevazilaženju izazova, kako bi se stvorio poslovni ambijent prilagođen za brojna ulaganja britanskih privrednika.

Gradski menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj predstavio je biznis zone, investicioni ambijent i mogućnosti za ulaganje i privlačenje potencijalnih domaćih i stranih investicija.

„Za sve zainteresovane investitetore stvorili smo mogućnost da po niskim cijenama zasnuju poslovanje na svega nekoliko kilometara od centra grada – na potezu između Podgorice i Tuzi, osam kilometara od aerodroma“, zaključio je Junčaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *