O tehničkom rebalansu na Vladi narednog četvrtka

Vladi će narednog četvrtka biti proslijeđen predlog tehničkog rebalansa budžeta, koji priprema Ministarstvo finansija, saopšteno je Pobjedi u tom resoru.

„Tehnički rebalans se mora usvojiti prije 1. juna zbog plata i funkcionisanja, tako da je ambicija da ga narednog četvrtka usvojimo i proslijedimo Skupštini rečeno je Pobjedi u Ministarstvu na čijem je čelu Aleksandar Damjanović.

Nova Vlada ima 20 ministarstava, 18 resornih i dva bez portfelja, te četiri potpredsjednika. Razdvojeno je više resora koji su bili objedinjeni u Vladi Zdravka Krivokapića, pa se tehničkim rebalansom novac mora preraspodijeliti novim ministarstvima. Nova vladajuća većina predložila je izmjene Zakona o državnoj upravi kojima se planira da ministarstva umjesto dva imaju po tri državna sekretara. Zakon je u proceduri, a Skupštinabi o njemu trebalo da se izjasni do kraja ove sedmice. Rebalansom će se izdvojiti novac i za tu namjenu.

Damjanović je prošle sedmice u Skupštini najavio da će nakon što se završi tehnički rebalans razmotriti hoće li biti potrebe za suštinskim rebalansom. On je kazao da će javnosti predstaviti stvarne bilanse Ministarstva finansija, jer sumnja u vjerodostojnost podataka koji su ranije saopštavani.

Izvor: Pobjeda

Check Also

Revija luksuznih automobila u Portonovom

Luksuzni rizort ,,Portonovi” još jednom je uspješno dokazao da nije samo centar nautičkog, već i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.