Pariz kao primjer turističke MICE ponude

Dodajte komentar

Redovan polugodišnji sastanak Strateške alijanse nacionalnih kongresnih biroa Evrope, čiji je cilj jačanje pozicije Evrope kao vodeće destinacije za organizaciju MICE događaja, održano je 5. i 6. maja u Parizu. Među učesnicima iz 25 zemalja, bila je i direktorica Crnogorskog kongresnog biroa u okviru NTOCG Aleksandra Maksimović.

Sastanak je otvorila izvršna direktorica Atout France Karolin Lebušer ističući da je sinergija među nacionalnim kongresnim biroima zemalja cijelog Evropskog kontinenta od posebne važnosti za MICE industriju. Diskutovano je o važnim temama koje se tiču razvoja kongresnog turizma – digitalizacija, održivost, istraživanja i novi trendovi – kako bi se osigurala pozicija Evrope kao vodeće destinacije za poslovne događaje.

“Predstavljene su inovacije i primjeri dobre prakse, poput platforme French Event Booster za inovativna rješenja i startapove posebno dizajnirane za organizaciju događaja, kao i kompanija Viparis koja na deset lokacija u Parizu organizuju neke od najznačajnijih događaja. Predstavnici Starteške alijanse obišli su i konferencijski centar Paris Expo Porte de Versailles, te najveću evropske gradsku farmu na krovu La Ferme Urbaine koja – pored održive proizvodnje voća i povrća na 14.000 kvadrata u centru Pariza – nudi i čitav spektar usluga u oblasti urbane poljoprivrede, među kojima su edukativne ture i team-building radionice za kompanije”, precizirali su iz NTO.

Organizovan je i obilazak Grand Palais Ephémère, privremene sale na najpoznatijem pariškom lokalitetu Marsovom polju pored Ajfelove kule, u kojoj se organizuju prestižni događaji, a tokom predstojećih Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine ugostiće takmičenja u nekoliko disciplina kao što su džudo i rvanje.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *