EasyJet uklonja sjedišta da bi letio s manje članova posade

Dodajte komentar

Niskobudžetna avio-kompanija easyJet planira da ukloni određen broj sjedišta iz svojih aviona ovog ljeta kako bi mogla da leti s manje članova posade.

EasyJet ima problema s nedostatkom posade dok pokušava da se vrati na nivo poslovanja prije pandemije koronavirusa pa će zbog toga ukloniti zadnji red sjedišta u svojoj floti aviona A319 kako bi mogli da lete s tri umjesto četiri člana posade.

Ovaj “rez” će smanjiti kapacitet putnika na 150, a iz easyJeta kažu da je riječ o efikasnom načinu funkcionisanja flote dok se “izgrađuje dodatna otpornost i fleksibilnost” operacija avio-kompanije. Na ovaj način bi se zadovoljili i propisi koji se odnose na broj članova posade u odnosu na broj putnika u avionu.

Britanske avio-kompanije i aerodromi imaju veliki problem s nedostatkom zaposlenih još od Uskrsa nakon što je došlo do oporavka industrije ukidanjem restrikcija uvedenih zbog koronavirusa.

Mnoge avio-kompanije pokušavaju zaposliti novo osoblje nakon što je prethodno postalo suvišno usljed pandemije koronavirusa.

Ipak, EasyJet očekuje povratak letova na stanje iz 2019. godine tokom ovog ljeta.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *