Gucci počinje testiranje plaćanja kriptovalutama

Dodajte komentar

Čuvena italijanska modna kuća Gucci najavila je skoro plaćanje u kriptovalutama. Zato je će tokom ovog mjeseca u SAD sprovesti pilot program za deset različitih digitalnih valuta.

Modna industrija već mjesecima eksperimentiše kako bi se prilagodila novoj realnosti tržišta: NFT-u, Metaverzumu i digitalnim valutama. Gucci, koju je 1921. osnovao Gućo Gući u italijanskoj regiji Toskana, odlučila je da preduzme važan korak koji bi mogao da motiviše druge brendove u sektoru da učine isto. Neke prodavnice luksuznog brenda u SAD počeće da prihvataju kriptovalute u maju u okviru pilot programa. U testiranju će učestvovati kupci iz Los Anđelesa, Njujorka, Majamija, Atlante i Las Vegasa.

Prema najavam, svi butici firme Gucci u SAD krajm ljeta će prihvatiti plaćanje u kriptovalutama. Da bi izvršili uplatu, kupci će e-poštom dobiti QR kod koji će im omogućiti pristup digitalnim novčanicima.

“Gucci se etablirao kao rani usvojilac Web3 tehnologija, uključujući blokčejn. Kripto plaćanja označavaju još jedan korak, koji kombinuje fizičko prisustvo sa novim Web3 naporima“, objasnila je kompanija u svom saopštenju.

Kupci će moći da vrše plaćanja koristeći deset različitih kriptovaluta među kojima su: Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Shiba Inu.

“Gucci želi da prihvati nove tehnologije kada one pružaju poboljšano iskustvo za naše klijente. Sada kada možemo da integrišemo kriptovalute u naš sistem plaćanja, to je prirodna evolucija za kupce koji žele da imaju ovu opciju”, prokomentarisao je izvršni direktor i predsjednik kompanije Gucci Marko Bizari.

Gucci je eksperimentisao sa različitim novim digitalnim marketinškim strategijama poput NFT-a i Gucci Grala. Međutim, do sada nije preduzeo korak da prihvati plaćanje u kriptovaluti. Nakon te odluke, pridružio se Off-White-u i LVMH brendu koji je osnovao Virgil Abloh, a koji već nekoliko sedmica prihvata plaćanje kriptovalutama. Kako navode u stranim medijima, odluka Gucci-ja će sigurno šokirati čitavu industriju.

Izvor: BIZLIfe

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *