Abramovič prodao Čelsi za 4,2 milijarde funti

Dodajte komentar

Nakon 19 godina, Roman Abramovič odlazi iz kluba koji je tokom njegovog mandata osvojio pet titula Premijer lige, dva trofeja Lige šampiona, jednu Ligu Evrope i jednom je bio šampion svijeta.

Amerikanac Tod Boli, sa grupom Klirlejk kapital, Markom Valterom i Hansjoergom Visom, vodiće engleski fudbalskih tim Čelsi u narednom periodu, potvrdili su “plavci” zvaničnim saopštenjem prodaju kluba.

“Čelsi potvrđuje da je usaglašen ugovor za dobijanje novih vlasnika, na čelu sa Todom Bolijem, Klirlejk kapitalom, Markom Valterom i Hansjergom Visom. Dogovoreni su uslovi za prodaju vrijednu 4,25 milijardi funti”, navodi se u saopštenju Čelsija.

Abramovič je naveo daće od ukupne investicije, 2,5 milijardi funti biće dato za kupovinu akcija u Klubu i taj prihod će biti deponovan na zamrznuti bankovni račun u Velikoj Britaniji, s namjerom da u cjelosti bude doniran u dobrotvorne svrhe. Uz to, biće potrebno odobrenje vlade Ujedinjenog Kraljevstva da bi se prihod prebacio sa zamrznutog bankovnog računa u UK, kaže se u saopštenju Čelsija.

Predloženi novi vlasnici će još uložiti 1,75 milijardi funti u korist kluba. Očekuje se da će prodaja biti završena krajem maja, uz sva neophodna regulatorna odobrenja.

Izvor: N1

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *