Drugi sajam poslova za studente elektrotehnike „Job Fair“

EESTEC – Evropsko udruženje studenata elektrotehnike – lokalni komitet Podgorica (EESTEC – LC Podgorica), u saradnji sa Unijom poslodavaca Crne Gore (UPCG), organizuje drugi sajam poslova za studente elektrotehnike „Job Fair“ koji će biti održan u srijedu, 11. maja 2022. godine, u  prostorijama Sportsko – kulturnog centra Univerziteta Crne Gore (ul. Baku br. 1, Podgorica).

Sajam će zvanično biti otvoren u srijedu, u 10.00h.

Cilj sajma „Job Fair“ je da studentima olakša put do željenog posla, prakse ili stručnog usavršavanja, na način što će ih povezati sa kompanijama koje su zainteresovane da dobiju mlad, motivisan i, prije svega, stručan kadar.

Ovim događajem želi se pružiti podrška aktivnostima koje imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti među mladima, obezbeđenje najkvalitetnijeg kadra za poslodavce, kao i uspostavljanje bolje komunikacije između obrazovnog sistema, kompanija i studenata elektrotehnike – budućih mladih inženjera. Takođe, iskazano interesovanje kompanija učesnica sajma govori da će „Job Fair“ biti od koristi i studentima IT smjerova na prirodno-matematičkom, Univerzitetu Mediteran i UDG fakultetu. 

„Job Fair“ je izuzetna prilika za pronalaženje posla ili poslovne prakse, a ujedno i mjesto za razmjenu kontakata i ideja, te prikupljanje informacija o aktuelnostima i potrebama tržišta rada. 

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.