Gates: Musk bi mogao Twitter učiniti gorim

Dodajte komentar

Bill Gates upozorio je da bi Elon Musk mogao učiniti Twitter “gorim”. Govoreći na summitu izvršnog direktora Wall Street Journala u srijedu, Gates je rekao da nije jasno kako će Musk promijeniti Twitter ako preuzme vlasništvo, a takođe je izrazio zabrinutost zbog širenja dezinformacija na platformama društvenih medija.

Suosnivač Microsofta priznao je da je Muskov uspjeh u drugim kompanijama impresivan, pozdravivši njegovo vrijeme na čelu Tesle i SpaceXa kao “nevjerovatno”. Gates je rekao da vjeruje da je Musk dobro obavio posao okupljanja sjajnog tima inženjera u tim kompanijama.

“Malo sumnjam da će se to dogoditi ovaj put, ali treba biti otvorenog uma i nikada ne potcjenjivati Elona”, rekao je.

Komentari tehnološkog milijardera dolaze nakon što ga je Musk optužio da je prošlog mjeseca skratio dionice Tesle. Musk je takođe na Twitteru objavio grubu šalu o Gatesu koju je CNBC odlučio da ne štampa. Gates je rekao da mu uvrede ne smetaju.

Gatesa, kojeg je Musk zamijenio kao najbogatiju osobu na svijetu posljednjih godina, nastavio je (pre)ispitivati koji je Muskov cilj s Twitterom i je li njegova želja za promovisanjem slobode govora razumna.

“Kako će tretirati to što se [na Twitteru] piše da ‘vakcine ubijaju ljude’ ili da ‘Bill Gates prati ljude?”, upitao je Gates.

“Koji su mu ciljevi za ono što na kraju bude? Poklapa li se to s ovom idejom o manje ekstremnim lažima koje se tako brzo šire [i] čudnim teorijama zavjere? Dijeli li on taj cilj ili ne?” rekao je Gates.

Predstavnik Muska nije odmah odgovorio na zahtjev CNBC-a za komentar.

Tokom posljednjih nekoliko nedjelja Musk je nagovijestio brojne načine na koje bi mogao poboljšati Twitter osim promocije slobode govora. Na primjer, kasno u utorak, predložio je da bi mogao početi naplaćivati kompanijama “malu” naknadu za korištenje platforme.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *