Austrijanci novi vlasnici Vektre Jakić?

Dodajte komentar
Vektra Jakić

Proizvodnja u kompaniji Vektri Jakić mogla bi da bude pokrenuta za šest do 12 mjeseci, ako je uspješno preuzme austrijski konzorcijum.

Pljevaljske novine pišu da je uspješna austrijska kompanija zainteresovana za imovinu najvećeg pljevaljskog drvoprerađivača Vektre Jakić, koja je u vlasništvu OTP banke po osnovu fiducijalnog i hipotekarnog prava zbog neplaćenog kredita od 77 miliona eura.

Pouzdani izvori navode da je austrijski investitor postigao dogovor sa OTP bankom ali da čekaju rješavanje formalno-pravnih odnosa vezanih za dosadašnje poslovanje „Vektre Jakić“, koja pred sudovima vodi više postupaka i osporava uvođenje stečaja.

Do 19. maja očekuje se presuda za neisplaćene koncesione naknade koje iznose oko 9,5 miliona eura, od čega se 3,5 miliona odnosi na kamate.

Austrijski konzorcijum je resornom ministarstvu predao biznis plan po kome je prve godine planirana prerada 50.000 kubika i ulaganje od 20 miliona eura u novu opremu za liniju laminiranih greda i poprečnih ploča koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Druge godine preradili bi 100.000 metara kubnih drveta, a treće 150.000 kubika i zaposlili bi preko 200 radnika.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *