Vektra Jakić

Austrijanci novi vlasnici Vektre Jakić?

Proizvodnja u kompaniji Vektri Jakić mogla bi da bude pokrenuta za šest do 12 mjeseci, ako je uspješno preuzme austrijski konzorcijum.

Pljevaljske novine pišu da je uspješna austrijska kompanija zainteresovana za imovinu najvećeg pljevaljskog drvoprerađivača Vektre Jakić, koja je u vlasništvu OTP banke po osnovu fiducijalnog i hipotekarnog prava zbog neplaćenog kredita od 77 miliona eura.

Pouzdani izvori navode da je austrijski investitor postigao dogovor sa OTP bankom ali da čekaju rješavanje formalno-pravnih odnosa vezanih za dosadašnje poslovanje „Vektre Jakić“, koja pred sudovima vodi više postupaka i osporava uvođenje stečaja.

Do 19. maja očekuje se presuda za neisplaćene koncesione naknade koje iznose oko 9,5 miliona eura, od čega se 3,5 miliona odnosi na kamate.

Austrijski konzorcijum je resornom ministarstvu predao biznis plan po kome je prve godine planirana prerada 50.000 kubika i ulaganje od 20 miliona eura u novu opremu za liniju laminiranih greda i poprečnih ploča koje se koriste u građevinarstvu i industriji. Druge godine preradili bi 100.000 metara kubnih drveta, a treće 150.000 kubika i zaposlili bi preko 200 radnika.

Izvor: RTCG

Check Also

SMS puni 30 godina: Prva poruka bila je “Srećan Božić”, evo ko je poslao

Nil Papvort, tada 22-godišnji softverski programer iz Velike Britanije, u decembru 1992. godine je poslao …

Leave a Reply

Your email address will not be published.