UNIQA osiguranje doniralo sadnice „Zelenilu” u Podgorici

Dodajte komentar

Posadimo sjeme za budućnost

Dan planete Zemlje se svake godine obilježava 22. aprila. Tom prilikom, UNIQA osiguranje doniralo je sadnice „Zelenilu” u Podgorici za pošumljavanje uličnog drvoreda u ulici Kralja Nikole. Zajedničkim snagama, UNIQA volonteri i zaposleni u „Zelenilu” posadili su stabla i time obilježili globalnu akciju, čija je tema ove godine bila ‘Invest in Our Planet’.

Milica Vukčević, menadžerka za odnose s javnošću u „Zelenilu”, istakla je da je raduje činjenica da se, u cilju očuvanja životne sredine, društveno odgovorne kompanije odlučuju na ovaj vid aktivnosti:

Očuvanje životne sredine naročito u vremenu u kojem živimo, predstavlja izazov i zbog toga na ovaj način želimo da utičemo na podizanje svijesti o značaju svake nove sadnice i da pozovemo naše sugrađane da čuvaju zelene površine. Našim aktivnostima nastavićemo da radimo na ozelenjavanju Podgorice i poboljšanju kvaliteta života u glavnom gradu. Zahvaljujem se UNIQA osiguranju na donaciji i vjerujem da će i druge društveno odgovorne kompanije da slijede njihov primjer.

Održivost je sve važniji, a i sastavni dio korporativne strategije UNIQA grupe. Predstavljanjem programa „UNIQA 3.0 – Posadimo sjeme za budućnost”, kompanija je svoje strateške ciljeve uskladila sa održivim ciljevima Pariskog sporazuma. Klimatski cilj koji je propisan ovim sporazumom je ograničavanje globalnog zagrijevanja na znatno ispod 2⁰C i postizanje cilja od 1,5⁰C do sredine 21. vijeka.

UNIQA osiguranje će, kao društveno odgovorna kompanija, nastaviti svoje akcije u cilju poboljšanja kvaliteta životne sredine u Crnoj Gori.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *