Tesla juče izgubila 126 milijardi dolara vrijednost zbog brige oko Maskove kupovine Tvitera

Kompanija Tesla Inc izgubila je 126 milijardi dolara u vrijednosti u utorak, zbog zabrinutosti investitora da će generalni direktor kompanije Ilon Mask morati da prodaje dionice kako bi finansirao svoj udio od 21 milijarde dolara kako bi kupio Tviter za planiranih 44 milijarde, piše Rojters.

Tesla kao kompanija ne učestvuje u kupovini Tvitera, ali njene dionice su na meti špekulanata pošto je Mask odbio da objavi odakle mu keš za kupovinu društvene mreže. Dionice Tesle su u utorak pale za 12,2 odsto, što je za Maskov udio značilo pad od 21 milijarde dolara, isto koliko je odredio za svoje učešće u kupovini Tvitera.

Analitičar Danijel Ajvs kaže da su se predstojeće Maskove prodaje akcija i mogućnost da mu Tviter utiče na rasuđivanje imale uticaj na dionice Tesle.

Ipak, nisu dionice Tesle jedine koje su bile u problemu, kad je reč o tehnološkim kompanijama. Nasdaq je juče zatvoren na najnižem nivou još od decembra 2020, jer su investitori zabrinuti zbog usporenog globalnog rasta i agresivnijeg pristupa koji pokazuje američka Federalna rezerva.

Check Also

Uskoro i u EU: vještačka inteligencija zapošljava, otpušta, bira šefove

Vještačka inteligencija se već neko vrijeme koristi u sektoru takozvane „gig -ekonomije“, u kojoj uglavnom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.