Jelena Đukić kandidat za direktora Uprave prihoda i carina

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić dostavio je Vladinoj Komsiji za kadrovska pitanja predlog da se Jelena Đukić imenuje za direktorku Uprave prihoda i carina.

Đukić je vršilac dužnosti (v.d.) pomoćnika diretora UPC za sektor u oblasti naplate. Ona je za izbor na tu poziciju predložena po sprovedenom javnom konkursu koji je raspisan 7. marta, nakon što je odlazećoj Vladi izglasano nepovjerenje u parlamentu.

”Vijesti” su početkom marta objavile informaciju iz nezvaničnih izvora da je Đukićka moguća nasljednica Petričevićke.

Doskorašnjoj šefici UPC Mileni Petričević polugodišnji v. d. mandat je istekao 21. aprila, a da Vlada nije imenovala novog direktora, vršioca dužnosti ili ovlastila nekoga ko bi privremeno upravljao tom važnom institucijom. Više pravnika kazalo je “Vijestima” da je Vlada napravila prekršaj, odnosno Ministarstvo finansija koje je Vladi zaključno sa 21. aprilom trebalo da predloži riješenje za tu poziciju.

Nova Vlada bi trebalo da bude izabrana u četvrtak 28. aprila, a ako Đukićku bude izbrala odlazeća Vlada novoj izvršnoj vlasti bi se otežao izbor svog predstavnika na čelo jedne od najznačajnijih državnih institucija.

Check Also

Prezentacija programa prestižnog univerziteta SRH Berlin University of Applied Sciences

Agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice domaćin je brojnim prestižnim obrazovnim institucijama iz …

Leave a Reply

Your email address will not be published.