U nedjelju startuje drugo izdanje trail trke Boka Bay Trail

Dodajte komentar

U nedjelju 1. maja sa početkom u 8:00h startuje drugo izdanje trail trke Boka Bay Trail koje će ove godine okupiti 150 planinskih trkača iz 10 država.

Trail trčanje je sportska aktivnost koja kombinuje trčanje i hodanje u prirodi po neasfaltiranim stazama, ali propisno obilježenim i uređenim.

Ova trka je jedinstvena prilika da se takmičari kroz 2 staze (Green 17km i Blue 34km) upoznaju sa ljepotama Bokokotorskog zaliva i njegove zaleđine.

ZELENA STAZA (17km, 700m+) by Porto Montenegro – staza koja kreće iz tivatske luksuzne marine Porto Montenegro i koja vas preko predivnih borovih šuma na Vrmcu i kotorskih serpentina vode do cilja u Kotorskom starom gradu. Većim djelom staze dominira upravo zelena boja okolne vegetacije na ovoj stazi. Ova staza je idealna kako za rekreativce, početnike u trail trčanju, tako i za one iskusne trkače koji dominiraju na kraćim distancama.

PLAVA STAZA (34km, 1850m+) – staza koja kreće iz Perasta i koja se preko Vranovog brda i čuvene tvrđave Sv. Andrija spaja na transverzalu Orijen – Lovćen – Rumija. Iako su ljepote ove staze takve da bi ste vjerovatno poželjeli nastaviti dalje, podnožje Lovćena je mjesto gdje počinjete spust ka Kotoru koji je svima krajnja destinacija.

Jedan od dugoročnih ciljeva ovog događaja je spajanje tri bokokotorske opštine: Kotor, Tivat i Herceg Novi sa uvođenjem i 3 staze 2023. godine koja će startovati iz Herceg-Novog i u svojoj dužini od 85km biti pravi izazov i za najiskusnije trail trkače. Sve staze imaju zajednički cilj u Starom gradu Kotoru ispred katedrale Sv. Tripuna.

Konferencija povodom ovog sportskog događaja će biti organizovana u Blue Room-u u marini Porto Montenegro u srijedu, 27. aprila sa početkom u 13h. Na konferenciji će govoriti domaćini i partneri na projektu iz Porto Montenegra, direktor TO Kotor g-din Jovan Ristić i direktor trke g-din Igor Majer. Prisutni će govoriti o manifestaciji, o značaju razvoja sportskog turizma u Boki, ali i promociji aktivnog turizma i turističkog potencijala opština.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *