Naredne godine gradnja gondole Kolašin 1600 – Jelovica

Dodajte komentar
Berane

Gondola koja će povezivati Jelovicu sa skijalištem Kolašin 1600 biće novi turistički proizvod za Crnu Goru, ali i region, saopštio je direktor Turističke organizacije (TO) Berane, Ivan Radević i dodao da bi njena gradnja trebalo da počne naredne godine.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro TVCG kazao da su od Ministarstva ekonomskog razvoja dobili novac za izradu projektne dokumentacije za 180 hiljada EUR vrijednu gondolu na Jelovici.

“Samim tim Berane će u zimskom periodu moći da ponudi i skijanje. Nalazimo se samo 24 kilometra od skijališta Kolašin 1600, a sa tom gondolom bismo dobili preko 120 kilometara skijaških staza i sasvim novi turistički proizvod”, rekao je Radević, prenosi portal RTCG.

On je dodao da su Beranama potrebni novi smještajni kapaciteti, budući da je prošle godine taj grad posjetilo preko 12 hiljada turist, i naveo da se radi na projektnoj dokumentaciji za izgradnju hotela.

“Radimo na projektnoj dokumentaciji za jedan ciklo hotel. Radi se adaptacija planinarskog doma Suvodo gdje ćemo dobiti određene smještajne kapacitete. Nadamo se da će budući investitori prepoznati značaj Berana”, saopštio je Radević.

On je kazao da je položaj Berana izuzetno povoljan za aktivni odmor, tako da su atraktivni hajking, bajking, paraglajding i kajakng. U poljednje vrijeme najveću pažnju zavrjeđuju kajaking i rafting.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *