Rast cijena industrijskih proizvoda šest odsto

Dodajte komentar

Cijene industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022. godine u odnosu na prvi kvartal 2021. godine bilježe rast od šest odsto, saopštili su iz Monstata.

“Posmatrano prema sektorima klasifikacije djelatnosti 2010, u poređenju sa prvim kvartalom 2021. godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi pad od jedan odsto, sektor prerađivačka industrija bilježi rast od 12,5 odsto, dok su cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku ostale nepromijenjene, odnosno ostale su na nivou cijena iz prvog kvartala 2021. godine”, navodi se u saopštenju.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022. godine u odnosu na četvrti kvartal 2021. godine bilježe rast od 4,3 odsto.

“Posmatrano prema sektorima klasifikacije djelatnosti 2010, u poređenju sa četvrtim kvartalom 2021. godine, sektor vađenje ruda i kamena bilježi rast od 1,7 odsto, sektor prerađivačka industrija bilježi rast od 7,9 odsto, dok su cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija u prosjeku ostale nepromijenjene, odnosno ostale su na nivou cijena iz četvrtog kvartala 2021. godine”, naveli su iz Monstata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *