Binance ograničava usluge ruskim državljanima

Dodajte komentar

Binance, najveća kripto berza po obimu trgovanja, saopštila je da, u svijetlu najnovijih sankcija Evropske unije (EU) prema Rusiji, ograničava pružanje usluga ruskim državljanima koji imaju kripto imovinu veću od 10.000 eura (10.912 dolara).

Sankcije EU protiv Moskve, usvojene ranije ovog mjeseca u okviru petog paketa kaznenih mjera, obuhvatile su kriptovalute, banke, devize i finansijske trustove s ciljem da se zatvore potencijalne “rupe” koje bi Rusima potencijalno omogućile da prebacuju novac u inostranstvo.

Ruski državljani ili pravna lica u Rusiji čiji je saldo na kripto nalozima veći od 10.000 eura dobiće rok od 90 dana da zatvore svoje pozicije, saopšteno je iz Binance-a, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da će sa računa na koje se odnose restriktivne mjere EU biti moguće samo povlačenje sredstava i da neće biti dozvoljeno deponovanje ili trgovanje.

Ova odluka Binance-a uslijedila je nakon što je kompanija prošlog mjeseca objavila da oni koji imaju kartice sankcionisanih ruskih banaka neće moći da ih koriste na ovoj platformi i potvrdila da je ograničila pristup sankcionisanim pojedincima iz Rusije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *