CEDIS: Martovska potrošnja sedam odsto viša od februarske

Dodajte komentar

Korisnici elektrodistributivnog sistema u martu su preuzeli ukupno 259,3 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je sedam odsto više u odnosu na prethodni mjesec i isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja.

„Očitano je ukupno 395,07 hiljade brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja. Neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni“, rekli su iz CEDIS-a.

Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Iz CEDIS-a su rekli da su ekipe Sektora za održavanje u martu realizovale 2,43 hiljade intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 337 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom marta priključeno 1,07 hiljada novih korisnika.

Iz CEDIS-a su kazali da su u martu završeni 50 hiljada eura vrijedni radovi na izmještanju niskonaponske mreže na područu Ulcinja.

„U toku su radovi na rekostrukciji dalekovoda 35 kilovolti (kV) Ribarevine – Šćepanica, za koje je izdvojeno 217 hiljada eura. Takođe, u toku je i postupak javne nabavke za realizaciju projekta izgradnje trafostanice 35/10kV Tri Krsta u Tivtu čija je vrijednost procijenjena na oko dva miliona eura“, precizira se u saopštenju.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore su ugrađena 23 nova, elektronska brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 338 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 420 hiljada korisnika na području Crne Gore.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *