Novi direktor Uprave prihoda i carina do kraja sedmice

Dodajte komentar

Uprava za kadrove trebalo bi do sjutra da Ministarstvu finansija preda rang-listu, odnosno predlog sa tri kandidata za novog direktora Uprave prihoda i carina (UPC), potvrdilo je za “Dan” više izvora. Nakon toga i na osnovu toga će Vlada donijeti odluku ko će u narednih pet godina biti prvi čovjek Uprave prihoda i carina. Odluku bi trebalo da donesu do kraja sedmice.

Mileni Petričević u četvrtak ističe mandat vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina. Ona je jedan od kandidata koji se prijavio na konkurs Uprave za kadrove i koji je juče testiran. Osim nje, za direktora se prijavilo još osam kandidata. Prijavili su se vršioci dužnosti pomoćnika direktora UPC Miloš MedenicaJelena Đukić i Maja Vučinić. Zatim, državni sekretar MUP-a Rade Milošević, direktor područne jedinice UPC u Pljevljima Eldin Katana, kao i Siniša Raičević i Nebojša Kljajević.

Ono što je gotovo izvjesno jeste da na čelo UPC neće biti izabrana Milena Petričević. Razlog je koncesija za Džek pot, odnosno to što nije donijela mišljenje u vezi sa koncesijom, a što je rezultiralo time da Džek pot nastavi da priređuje igre na sreću u kazinu u Bečićima, bez ikakve naknade.

Upravo je nakon problema sa koncesijom za Džek pot i raspisan konkurs za direktora. Petričević je kazala i da joj je Spajić tražio da podnese ostavku.

Ministarstvo je od nje tražilo mišljenje u vezi sa zahtjevom Džek pota za produženje ugovora o koncesiji, koje ona nije donijela, već im je slala informaciju o zatečenoj situaciji. Vlada je prije dvije sedmice donijela zaključak da UPC donese mišljenje i dostavi ga MFSS-u.

(DAN)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *