Danas testiranje kandidata za direktora Uprave prihoda i carina

Uprava za kadrove utvrdila je konačnu listu kandidata koji su ispunili uslove na javnom konkursu za izbor direktora Uprave prihoda i carina (UPC) i koji će danas, shodno zakonskoj proceduri biti testirani.

Na toj listi je devet kandidata – Maja VučinićJelena Đukić, Milena PetričevićGoran PetrovićRade MiloševićSiniša RaičevićMiloš MedenicaNebojša Kljajević i Eldin Katana.

Vlada zaključno sa četvrtkom mora izabrati novog šefa ove Uprave jer tada ističe aktuelnoj vršiteljki dužnosti Mileni Petričević mandat od šest mjeseci. Petričević, koja je jedan od kandidata, je 21. oktobra prošle godine izabrana na tu poziciju. Ona je došla na mjesto Aleksandra Damjanovića kome Vlada u oktobru, na zahtjev ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, nije produžila mandat.

Mandat direktora UPC traje pet godina.

”Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa za popunu radnog mjesta starješine organa sprovodi se shodno uslovima javnog konkursa, a u skladu sa Uredbom o kriterijumima i bližem načinu sprovođenja provjere znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina za rad u državnim organima. Postupak provjere počinje testiranjem u pisanoj formi. Testiranje u pisanoj formi podrazumijeva izradu pisanog rada koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapređenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja. Strukturirani intervju se sprovodi sa svakim kandidatom koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi.

Na strukturiranom intervjuu kandidat pred svim članovima Komisije izlaže pisani rad, nakon čega se kandidatu postavljaju pitanja”, objašnjeno je iz Uprave za kadrove.

Javni konkurs za direktora UPC raspisan je 7. marta i bio je otvoren do 28. marta.

Osim Petričevićke, kandidati za direktora su i vršioci dužnosti pomoćnika direktora UPC i to za sektor za velike poreske obveznike Miloš Medenica, za sektor u oblasti naplate Jelena Đukić i za sektor za carinske poslove Maja Vučinić.

Rade Milošević je aktuleni državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a Eldin Katana je direktor područne jednice UPC u Pljevljima.

Vlada odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića je na predlog Spajića spojila tri uprave poresku, carina i igara na sreću.

Check Also

Venecija od naredne godine naplaćuje ulaz 10 eura

Venecija će postati prvi grad na svijetu koji će posjetiocima naplaćivati ulaz, piše Politiko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.