IRF spreman da podrži sve zdrave i održive projekte koje turski investitori realizuju u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond (IRF) posvećen je unapređenju ekonomske saradnje između Crne Gore i Turske i spreman da podrži sve zdrave i održive projekte koje turski investitori realizuju u Crnoj Gori, saopšteno je iz IRF-a nakon sastanka menadžmenta ovog fonda i Asocijacije turskih biznismena i investitora Crne Gore.

Na sastanku su, kako se navodi, prisustvovali predsjednik Odbora direktora, Velizar Kaluđerović i izvršna direktorica Irena Radović, sa saradnicima i Ertak Gungor, predsjednik Upravnog odbora i Ipek Ansuk Gungor, generalna sekretarka ove Asocijacije.

Dodaju da je na sastanku bilo riječi o modelima i oblastima unapređenja ekonomskih odnosa između Crne Gore i Turske, posebno jačanja saradnje u oblasti investicija u domenu energetske efikasnosti, energetike, organske proizvodnje, te proširivanja saradnje kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji između IRF-a i Razvojne banke Turske.

Kako se navodi Radović je saopštila da je IRF kao lider transformacije crnogorske privrede u održivu i inkluzivnu, otvoren za sve projekte koje su sastavni dio kreditnih linija IRF-a, a posebno onih koji doprinose zelenoj i digitalnoj tranziciji crnogorske ekonomije.

“Radović je istakla da je IRF u prethodnom periodu finansirao značajne turističke projekte, te da je očekivanje da će se to nastaviti, kao i da prepoznaje potencijal za stimulisanje proizvođačkih i prerađivačkih poduhvata turskih investitora u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Ertak Gungor i Ipek Ansuk Gungor, dodaju iz IRF-a, predstavili su aktivnosti i djelovanje organizacije u Crnoj Gori.

“Predsjednik Upravnog odbora Asocijacije je saopštio da u Crnoj Gori posluje oko 4.300 registrovanih turskih kompanija, te da je cilj Asocijacije turskih investitora i biznismena u Crnoj Gori da koordiniraju komunikaciju turskih investitora i države u cilju sveukupnog snaženja crnogorske ekonomije”, zaključuju u saopštenju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *