IRF spreman da podrži sve zdrave i održive projekte koje turski investitori realizuju u Crnoj Gori

Investiciono-razvojni fond (IRF) posvećen je unapređenju ekonomske saradnje između Crne Gore i Turske i spreman da podrži sve zdrave i održive projekte koje turski investitori realizuju u Crnoj Gori, saopšteno je iz IRF-a nakon sastanka menadžmenta ovog fonda i Asocijacije turskih biznismena i investitora Crne Gore.

Na sastanku su, kako se navodi, prisustvovali predsjednik Odbora direktora, Velizar Kaluđerović i izvršna direktorica Irena Radović, sa saradnicima i Ertak Gungor, predsjednik Upravnog odbora i Ipek Ansuk Gungor, generalna sekretarka ove Asocijacije.

Dodaju da je na sastanku bilo riječi o modelima i oblastima unapređenja ekonomskih odnosa između Crne Gore i Turske, posebno jačanja saradnje u oblasti investicija u domenu energetske efikasnosti, energetike, organske proizvodnje, te proširivanja saradnje kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji između IRF-a i Razvojne banke Turske.

Kako se navodi Radović je saopštila da je IRF kao lider transformacije crnogorske privrede u održivu i inkluzivnu, otvoren za sve projekte koje su sastavni dio kreditnih linija IRF-a, a posebno onih koji doprinose zelenoj i digitalnoj tranziciji crnogorske ekonomije.

“Radović je istakla da je IRF u prethodnom periodu finansirao značajne turističke projekte, te da je očekivanje da će se to nastaviti, kao i da prepoznaje potencijal za stimulisanje proizvođačkih i prerađivačkih poduhvata turskih investitora u Crnoj Gori”, piše u saopštenju.

Ertak Gungor i Ipek Ansuk Gungor, dodaju iz IRF-a, predstavili su aktivnosti i djelovanje organizacije u Crnoj Gori.

“Predsjednik Upravnog odbora Asocijacije je saopštio da u Crnoj Gori posluje oko 4.300 registrovanih turskih kompanija, te da je cilj Asocijacije turskih investitora i biznismena u Crnoj Gori da koordiniraju komunikaciju turskih investitora i države u cilju sveukupnog snaženja crnogorske ekonomije”, zaključuju u saopštenju.

Check Also

Revija luksuznih automobila u Portonovom

Luksuzni rizort ,,Portonovi” još jednom je uspješno dokazao da nije samo centar nautičkog, već i …

2 KOMENTARI

  1. Ima li bilo ko iz MER da njihovoj štićenici javi da neće biti guvernerka CB CG ikad? Ili će se nastaviti ovo bankar.me neobjektivno izvještavanje… Kome trebaju ovdje politički poenčići, kmerićima ili ro*enovcima?

  2. mislim da bi trebali da podrzite mikro i male projekte u Cg , posebno na sjeveru….

Leave a Reply

Your email address will not be published.