Mask ponudio 41 milijardu dolara za preuzimanje Twittera

Američki milioner i najbogatiji čovjek na svijetu Ilon Mask, ponudio je 41.4 milijarde dolara za kupovinu društvene mreže Twitter.

Objava američkog regulatora pokazuje da je Mask ponudio 54.2 dolara po dionici Twittera, što je 38 odsto više od cijene akcije prvog aprila. Bio je to zadnji dan trgovanja akcijama Twittera na berzi prije nego što je osnivač Tesle i Spacea kupio više od devet odsto akcija Twittera, čime je postao jedan od najvećih akcionara.

“Twitter mora postati privatna kompanija”

Mask je rekao da će, u slučaju da njegova ponuda ne bude prihvaćena, “razmisliti o svojoj poziciji akcionara”.

“Odlučio sam ulagati u Twitter jer vjerujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora širom svijeta, a smatram da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju”, napisao je Musk u prijavi finansijskom regulatoru, a prenosi BBC.

“Međutim, nakon što sam uložio, shvatio sam da kompanija u sadašnjoj formi neće ni napredovati ni služiti ovom društvenom imperativu. Twitter mora postati privatna kompanija. On ima ogroman potencijal, a ja ću ga osloboditi”, dodao je.

“Ovo nije prijetnja”

“Ovo je moja najbolja ponuda. Ona je i konačna. Ako se ne prihvati, razmisliću o svojoj poziciji akcionara”, napisao je Musk u prijavi.

Sky News navodi da je Musk takođe naveo da se ne radi “o prijetnji, već o investiciji kojoj su potrebne promjene”. Dodao je da nema povjerenje u menadžment i da ne vjeruje da se mogu ostvariti potrebne promjene sve dok kompanija ne postane privatna.

Check Also

Ekspedicija crnogorskih planinara krenula u pohod na najviši vrh Balkana

Četvoročlana ekspedicija iskusnih crnogorskih planinara, uz podršku kompanije MTEl, krenula je danas za Bugarsku gdje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.