JPMorgan poslovao ispod očekivanja u prvom kvartalu

Dodajte komentar

JPMorgan Chase & Co. (JPM), najveća američka banka po imovini, prva je u nizu mega banaka koja je ove nedjelje objavila rezultate za prvo tromjesečje na početku sezone zarada.

Kompanija je bila jako uspješna u bankarskom sektoru, koji je ove godine značajno zaostajao na širem tržištu zbog zabrinutosti oko veza američkih banaka s Rusijom i zabrinutosti zbog usporavanja ekonomije. Ipak, dionice JPMorgana pale su 18,7% od godine do danas.

JPMorgan je u srijedu objavio svoje tromjesečne rezultate. Ovo su ključne brojke u odnosu na očekivanja, prema analitičarima koje je anketirao Bloomberg.

Prihod (prilagođen): 31,59 milijardi USD u odnosu na očekivane 31,44 milijarde USD, 30,35 milijardi USD u četvrtom tromjesečju, prenosi Seebiz.

Zarada po dionici (prilagođena): 2,63 USD po dionici u odnosu na očekivanih 2,72 USD, 3,33 USD po dionici u četvrtom tromjesečju

Investiciono bankarstvo takođe je bilo ispod procjena analitičara na 2,1 milijardu dolara u odnosu na očekivane 2,25 milijardi dolara jer su geopolitičke napetosti u istočnoj Evropi zaustavile aktivnosti poslovanja u prvom tromjesečju. Naknade za investiciono bankarstvo smanjene su za 31 posto zbog niže aktivnosti preuzimanja kapitala i duga, objavila je banka, što je najniže naknade zabilježene od prvog tromjesečja 2021.

Dionice JPMorgana pale su za čak 3% u trgovanju prije tržišta.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *