Easyjet ovog ljeta blizu pretpandemijskih kapaciteta

Dodajte komentar

Britanski diskontni avioprevoznik easyJet izvijestio je o manjem gubitku u prvoj polovini poslovne godine, uprkos covidu 19 i višim cijenama goriva, najavivši da će ovog ljeta njegovi kapaciteti biti blizu nivoa iz razdoblja prije pandemije.

Kompanija procjenjuje da je prvu polovinu poslovne godine koja je završila u martu vjerovatno zaključila s gubitkom prije poreza u rasponu od 535 do 565 miliona funti (696 do 735 miliona dolara). U istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak je iznosio 701 milion funti.

Naglasili su i da je januarska odluka vlade u Londonu o ukidanju ograničenja putovanja podstaknula snažnu potražnju, dodavši da su u proteklih sedam dana letjeli s 94 posto planiranog rasporeda i da su rezervacije za ljeto porasle.

“Otkako su ukinuta ograničenja putovanja, easyJet bilježi snažan i kontinuiran oporavak prodaje, što rezultira pozitivnim izgledima za Uskrs i razdoblje nakon toga”, rekao je u utorak izvršni direktor Johan Lundgren.

Dnevne rezervacije za ljeto trenutno su bolje nego u finansijskoj 2019. godini, dodao je Lundgren.

“I dalje smo uvjereni da ćemo realizovati naše planove prema kojima bismo se ovog ljeta trebali letovima približiti nivou iz 2019. godine”, naglasio je šef easyJeta.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *