Rekordan sezona Ski-centra Kolašin 1600

Dodajte komentar

Nedavno završena zimska turistička sezona na državnom Ski-centru Kolašin 1600 bila je rekordna, duplo bolja od prethodne, i donijela je prihod milion eura.

Iz preduzeća Skijališta Crne Gore navode da je za nepunih 100 dana ski-centar na Bjelasici posjetilo 80 hiljada gostiju i da je prodato oko 35 hiljada ski-pasova i oko 4.000 karata za panoramsku vožnju žičarom do vrha Troglava.

Pomoćnica izvršnog direktora za komercijalno-marketinške poslove Nataša Pajović podsjetila je da je sezona počela 18. decembra prošle godine, a da je, “usljed nepovoljnih vremenskih uslova krajem marta”, zvanično završena 3. aprila.

”Do tog datuma, na Ski-centru Kolašin 1600 imali smo ukupno 98 skijaških dana na stazama uz žičaru K8. Upravo završenu sezonu, obilježilo je i otvaranje žičare K7, koja je objedinila skijašku infrastrukturu na Bjelasici. Staze uz žičaru K7 bile su u funkciji ukupno 42 dana. Računajući od februara 2019. godine, kada je Ski-centar otvoren, ove zimske turističke sezone ostvarili smo rekordne rezultate, kako u broju posjetilaca, tako i u ostvarenom prihodu”, kazala je ona za “Vijesti”.

Istakla je da je to postignuto zahvaljujući “dobroj pripremi i velikom zalaganju svih zaposlenih, menadžentu Skijališta Crne Gore predvođenom izvršnim direktorom Đurom Miloševićem, kao i najbitnijom novinom – otvaranje žičare K7. Tom žičarom je, ističe, Crna Gora je dobila ski-centar konkurentan ski-centrima u regionu.

Zatvaranje skijaških staza neće zatvoriti i vrata Ski-centra Kolašin 1600, a očekivanja od međusezone su ambiciozna. Kažu da se uzdaju u uspješnu međusezonu i goste sa zapadnevropskog tržišta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *