Intervju: Zoran Tadić, direktor programa i predavača “TMRW konferencije”: BUDUĆNOST PRVO STIŽE U BEOGRAD!

Dodajte komentar

Digitalni svijet definitivno nije više privilegija samo IT školovanih ljudi. O tome svjedoči i činjenica da se digitalizacija danas prožima kroz sve pore društva od kulture i obrazovanja, preko zdravstva pa do finansija i biznisa. Informatička infrastruktura 21. vijeka nam je omogućila da poslove obavljamo na daljinu –  da plaćamo robu i usluge na drugom kraju planete u deliću sekunde kao i da se školujemo gdje god se u tom trenutku nalazili.

A da li to sve znači da se svi polako ali do potpunog, selimo u sferu digitalnog života? Da li će opipljivi novac zamijeniti kriptovalute?

Do sada su se ovim licitiranje pozabavili futurišstički filmovi, a neki od davnih su predvidjeli i današnju svakodnevicu. Mi smo malo realniji i konkretniji – uvodi u priču Zoran Tadić, direktor programa “Tomorrow konferencije”. On kaže da TMRW konferencija prepoznaje trendove razvoja IT industrije i kao takva stavlja fokus na to šta nam budućnost donosi a ne samo na to šta se dešava u ovom trenutku – jer to je već prošlost u narednom. Cilj nam je da našoj publici približimo trendove koji će obilježiti ovu deceniju pa i ovaj vijek u informatičkom smislu, a najviše u segmentu razvoja finansijskih tehnologija kao i virtualne realnosti u kojoj već danas obitava veliki broj ljudi sa svim svojim funkcijama – od obrazovanja do biznisa.

U protekloj deceniji, okupljali smo najuticajnije regionalne inovatore i lidere promena digitalnog svijeta pod okriljem “Webiz” platforme. Sada lestvicu podižemo više i kao prvi u Evropi tematski ulazimo u srž svetskih inovacija kao “Tomorrow” brend. Beograd će tako od 13. do 15. maja biti domaćin “Tomorrow konferencije” na kojoj će biti riječi o svim segmentima blokčejna i kriptovaluta, uključujući rudarenje, ulaganje i još mnogo toga. Posjetioci konferencije će naučiti o novim trendovima blokčejna i razvoju kriptovaluta, od najistaknutijih mislilaca i lidera u ovim oblastima, ali i razumeti trendove u DeFi, DAOs i Web3.

– Srbija se već pozicionirala na svjetskoj mapi kao uspješan partner u razvoju novih tehnologija, a naša je ideja da prvu poziciju zauzmemo na sigurnim nogama, povezivanjem stručnjaka iz digitalne i blochchain sfere poslovanja kao i investitora koji su spremni da sagledaju potencijal koji naša zemlja može da pruži u globalnom razvoju IT sektora. Blockchain tehnologija kao i decentralizovane finansije praćene autonomnim organizacijama. pružaju širok spektar mogućnosti za poslovanje u online svetu i nasa misija je da taj kompleksan zadatak prevedemo na jednostavniji i prihvatljiviji način poslovanju u regionu a potom i u Evropi i svetu – objašnjava Tadić.

“Tomorrow konferencija” će okupiti vodeće svetske blokčein kompanije i uticajne stručnjake koji će pokazati trasformativnu i međusektorsku moć nekih od najvećih pokretača promjena ne samo danas, već i od nastanka interneta.

Ovih dana svi govore o El Salvadoru – prvoj zemlji na svijetu koja je Bitkoin učinila legalnim sredstvom plaćanja, pored američkog dolara, a već danas možete podići crypto kredit, i to po dosta povoljnijim uslovima od onih koje vam daju banke. A to su tek poznate teme o kojima možete više naučiti na našoj konferenciji, koja će biti poprište i nekih svetskih premijera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *