Proces pripajanja Komercijalne banke NLB banci uspješno okončan

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se sa predstavnicima uprave NLB banke AD Podgorica, Arčibaldom Kremserom, predsjednikom Nadzornog odbora i Martinom Leberleom, predsjednikom Upravnog odbora.

Kremser je prezentovao najvažnije pokazatelje poslovanja NLB banke koji potvrđuju da je ova kreditna institucija jedan od važnih aktera na crnogorskom bankarskom tržištu. Istaknuto je da je proces pripajanja Komercijalne banke NLB banci uspješno okončan. NLB grupacija, po riječima g. Kremsera, ima snažnu poziciju i na regionalnom tržištu, a njeni dalji planovi vezani su za ulaganja u IT sektor, zelenu ekonomiju i digitalne tehnologije.

Guverner Žugić je izrazio zadovoljstvo prezentovanim rezultatima i planovima i istakao da Centralna banka Crne Gore ostaje posvećena punoj saradnji sa svim bankama u cilju ostvarenja zajedničkog prioriteta – očuvanja stabilnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori.

Check Also

Ekspedicija crnogorskih planinara krenula u pohod na najviši vrh Balkana

Četvoročlana ekspedicija iskusnih crnogorskih planinara, uz podršku kompanije MTEl, krenula je danas za Bugarsku gdje …

One comment

  1. Samo da ne bude kao kod ckb. Sve ružičasto dok se nije identifikovao golemi rizik koji je AQR proces morao primijetio a nije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.