Zeleni april u Telekomu: popusti uz recikliranje telefona, poklon gigabajti i ozelenjavanje gradova

Dodajte komentar

April je zeleni mjesec širom svijeta, budući da se 22. aprila obilježava međunarodni Dan planete Zemlje. U Crnogorskom Telekomu tim povodom i ove godine nastavljaju sa tradicionalnim zelenim inicijativama i konkretnim aktivnostima usmjerenim na odgovorno upravljanje elektronskim otpadom i pošumljavanje, i pozivaju korisnike da im se pridruže i razmišljaju zeleno, za šta će biti i nagrađeni.

Za svaki stari telefon koji donesu u neki od T-Centara, korisnici Telekoma dobijaju višestruke benefite – eko popust do 100 eura na novi 5G telefon i 90 GB brzog interneta,a za prvih 100 vraćenih telefona, Telekom će zasaditi 100 stabala. Koliko stabala čeka na sadnju, možete provjeriti na stranici https://telekom.me/zelena-akcija

Osim toga, Telekom je pokrenuo i veliku donatorski inicijativu za ozelenjavanje park-šume Gorica, opustošene prošle godine u velikom požaru. Tako svi postpejd i pripejd korisnici Telekoma mogu kroz Telekom ME aplikaciju da doniraju 1 euro, a Telekom svaku donaciju duplira. Prikupljeni novac otići će na sadnice za Goricu, dok će korisnici koji se odluče za donaciju dobiti 1000 poena koje mogu iskoristiti za aktivaciju brojnih povoljnosti u Programu nagrađivanja.

„Klimatske promjene sve češće dovode do ekoloških katastrofa koje se događaju i kod nas, što bi trebalo da bude poziv svim odgovornim pojedincima i kompanijama da urade sve što je u našoj moći da se priključe borbi za čistiju i zdraviju planetu. U Telekomu sada već tradicionalno pokrećemo zelene inicijative, pa ni ova godina neće biti izuzetak, zbog čega smo odlučili da podstaknemo korisnike da se oslobode elektronskog otpada – starih telefona, punjača, slušalica – tako što ćemo ih edukovati o značaju tog procesa, jer je smanjivanje negativnog uticaja na prirodu zajednička odgovornost.

Uz to, želimo da u skladu sa svojim mogućnostima zajednički saniramo posljedice šumskog požara koji je devastirao omiljeno izletište građana Podgorice, pa smo željeli da korisnike pozovemo da se priključe donatorskoj inicijativi kroz naš najvažniji digitalni kanal – Telekom ME aplikaciju, a mi ćemo kao i u nekim prethodnim akcijama usmjerenim ka drugim ciljevima, sve donacije – duplirati“,  izjavila je Gordana Spahić, rukovodilac za razvoj proizvoda i brend menadžment u Crnogorskom Telekomu.

Cilj ove inicijative je zajednički rad na smanjenju štetnih utjicaja na prirodu i stvaranju zdravije i zelenije sredine za sve, zaključuju iz Telekoma.

Iz ove kompanije sugerišu korisnicima koji ostavljaju telefone na recikliranje da sve lične detalje (poruke, slike…) izbrišu sa uređaja, kao i da sa telefonima donesu i punjače i slušalice koje ne koriste, koji će takođe biti obrađeni na ekološki prihvatljiv način.

Zelena promo akcija traje do 30. aprila ili do isteka zaliha telefona.

Detalji o zelenoj akciji i uređajima mogu se pronaći na sajtu https://telekom.me/zelena-akcija

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *