Završena Addiko humanitarna akcija za pomoć stanovništvu Ukrajine: Addiko banka i zaposleni ukupno donirali 4.500 EUR

Humanitarna akcija Addiko bank AD Podgorica za pomoć stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine, uspješno je realizovana i zaključena danas. Banka je donirala 2.000 eura na ime humanitarne pomoći, a njeni zaposleni 2.500 eura.

Tokom četiri sedmice koliko je akcija trajala, Addiko banka je aktivirala poseban žiro-račun, putem kojeg su zaposleni Banke i njeni klijenti mogli da doniraju sredstva u skladu sa njihovim mogućnostima, bez naknade.

“Kao društveno odgovorna kompanija, Addiko Bank AD Podgorica konstantno teži ka tome da podrži one inicijative koje podstiču poboljšanje kvaliteta i uslova života ljudi,  a ova donacija je izraz želje naše organizacije i njenih zaposlenih da bude podrška i oslonac za one koji su usljed ratnih dešavanja ugroženi, nemoćni ili prinuđeni da napuste svoje domove” – izjavila je Nataša Milović, ekspert za korporativne komunikacije Addiko banke.

Ukupan iznos donacije preusmjeren je Crvenom krstu Crne Gore, koji će djelovati profesionalno i u skladu sa potrebama pružiti neophodnu podršku ugroženom stanovništvu Ukrajine u ovoj situaciji.

“Zahvaljujemo Addiko banci, posebno njenim zaposlenima, koji su već nekoliko puta pokazali humanost, učestvovali u našim akcijama i pokazali dobar primjer društvene odgovornosti javnostima. Njihova donacija i doprinos akciji će, sigurni smo, olakšati patnje ugroženog stanovništva Ukrajine. Uz zahvalnost Addiko banci, još jednom koristimo priliku da pozovemo ostale potencijalne donatore da daju svoj doprinos akciji kako bismo zajednički ublažili bol i djelovali u saniranju posljedica sukoba u Ukrajini” – izjavila je Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

Iznos sredstava koji je za pomoć stanovništvu Ukrajine opredijeljen na nivou Addiko Grupe, zajedno sa svim lokalnim bankama, iznosi 62.500€.

 

Check Also

Ruska nafta može se kupiti i po niskim cijenama, evo ko je preprodaje Zapadu

Indija trenutno naveliko koristi mogućnost uvoza jeftine ruske nafte, ali tamošnji prerađivači to koriste kako …

Leave a Reply

Your email address will not be published.