EPS će iz Rudnika Pljevlja uvoziti 500 tona uglja dnevno

Rudnik uglja Pljevlja i Elektroprivreda Srbije uspostavili su saradnju koja podrazumeva isporuku Srbiji oko 500 tona uglja dnevno, potvrđeno je u EPS.

Dogovor su na sastanku u Beogradu, 31. marta, postigli v.d. direktora EPS Miroslav Tomašević i izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić.

Kalorijska vrednost uglja za koju je EPS zainteresovan kreće se od 7.500 do 8.000 kJ/kg. Kada je riječ o cijeni i transportu, oni će biti zvanično definisani u narednom periodu.

Milan Lekić je rekao da cijena svakako neće biti manja u odnosu na postojeću cijenu po kojoj se ugalj distribuira Termoelektrani Pljevlja (TEP), iako je riječ o uglju manjeg kvaliteta u odnosu na onaj koji se isporučuje TEP.

“Tokom ove kalendarske godine načelno je dogovoreno da se isporuči oko 300.000 tona uglja, sa tendencijom da ta količina ubuduće bude povećana. Dogovoreno je da Rudnik uglja Pljevlja u narednom periodu formira cijenu i da se podrobnije definišu svi elementi saradnje. Prema određenim pretpostavkama, u planu je da se na dnevnom nivou isporučuje oko 500 tona uglja”, naveo je Lekić.

Kako je dodao, troškovi transporta prema Prijepolju ili Lazarevcu, u zavisnosti od definitivne odluke gdje će biti distribuiran ugalj, biće u potpunosti pokriveni od strane EPS.

Check Also

Anžur u ponedjeljka počinje posao u To Montenegro

Slovenac Mark Anžur upisan je u Centralni registar privrednih subjekata kao novi izvršni direktor nacionalne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.