Podrška CKB-a ukrajinskim državljanima u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Pola godine bez troškova održavanja transakcionog računa i korišćenja SMS servisa

Ukrajinski državljani sa statusom stranca pod privremenom zaštitom koji odluče otvoriti transakcioni račun za nacionalne platne transakcije u CKB-u, u periodu od 1. aprila do 1. septembra, oslobođeni su troškova održavanja računa i naknade za korišćenje SMS servisa na period od pola godine.

Takođe, otvaranjem transakcionog računa za nacionalne platne transakcije, oni stiču pravo i na korišćenje transakcionog računa za međunarodne platne transakcije i upotrebu dvije debitne kartice (Visa i Mastercard).

“CKB se pridružila inicijativama koje su se realizovale u prethodnom periodu u cilju pružanja potrebne pomoći Ukrajini i njenim građanima. Međutim, željeli smo dodatno podržati i ukrajinske državljane koji se trenutno nalaze u našoj zemlji. Pogodnosti koje smo za njih osigurali treba da im omoguće jednostavnije funkcionisanje i lakšu organizaciju svakodnevnih aktivnosti u novonastalim okolnostima”, istakao je Nemanja Z. Boljević, PR CKB-a.

Uz važeći ukrajinski pasoš i ispravu o statusu stranca pod privremenom zaštitom (prihvata se i potvrda o podnošenju zahtjeva za izdavanje isprave), transakcioni račun mogu otvoriti u jednoj od 34 filijale CKB-a.

“Veoma smo zahvalni CKB-u na pogodnostima za ukrajinske državljane sa statusom stranca pod privremenom zaštitom u Crnoj Gori. Ova podrška je od velikog značaja za naše sunarodnike posebno kada, daleko od svoje domovine, moraju nastaviti život u novoj sredini”, poručila je Natalija Fijalka, otpravnica poslova Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *