ToMontenegro u minusu 4,96 miliona: Rezultati u skladu sa budžetom

Dodajte komentar

Kompanija ToMontenegro je na kraju prve godine poslovanja ostvarila negativan poslovni rezultat i u minusu je 4,96 mil EUR. Kako je saopšteno, kompanija je danas predala godišnji finansijski izvještaj koji je u potpunosti u skldu sa budžetom i finansijskijm projekcijama za 2021. godinu.

– Projektovani i ostvareni rezultat je logičan imajući u vidu da se radi o prvoj godini poslovanja, u kojoj je bilo potrebno uspostaviti infrastrukturu kompanije i investirati u osnovna sredstva. U narednom periodu nas očekuju dodatna ulaganja, kako bismo ostvarili planirani rast i realizovali strateške ciljeve, zadate od strane države. Na današnji dan kompanija je solventna i ne suočava se sa likvidnosnim, kreditnim kao ni sa kamatnim rizikom – navodi se u saopštenju kompanije.

Iz ToMontenegra ističu da su prije godinu dana, kada još nisu ni počeli sa letovima, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo i Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) dostavili viziju i predlog strategije, kroz prezentaciju trogodišnjeg plana koji se dalje prilagođavao nestabilnim uslovima i okolnostima, a u kojem su bili i projektovani rezultati.

– Ostvareni rezultati se gotovo u potpunosti poklapaju sa projektovanim za prošlu godinu, što govori da smo od samog starta vrlo pažljivo i detaljno planirali i vodili svaki segment poslovanja – dodaju.

Kaku su ukazali, poslednjih par godina obilježile su velike promjene na globalnom nivou koje su posebno uticale na sve evropske zemlje. Pandemija koja je zatvorila tržišta, dešavanja u Ukrajini, rekordni rast cijena goriva koje su u odnosu na mart prošle godine uvećane za čak 100% utiču u tolikoj mjeri da i veće zemlje EU već prognoziraju krizu.

– Uprkos svim globalnim dešavanjima, kompanija ToMontenegro je pokazala spremnost da se brzo prilagođava konstantnim i dinamičnim promjenama na tržistu i uspjela je da ostvari rezultate shodno definisanim planovima – ističu iz nacionalne avio kompanije.

Dodaju i da je ToMontenegro državna kompanija koja ima odgovornost i prije svega obavezu, prema državi i građanima da informiše o finansijskim rezultatima, u čemu smo vrlo transparentni od samog starta.

– Uz to smo vrlo otvoreni za saradnju i rado ćemo uvažiti svaki predlog koji će doprinijeti unapređenju poslovanja, dok smatramo neumjesnim nekonstruktivne kritike i maliciozne komentare pojedinaca koji su imali prilike da vode određene kompanije, a koji su očigledno zaboravili kako su vodili posao i sa kakvim rezultatima – navode iz kompanije.

Podsjećaju da je ToMontenegro važan dio nacionalne transportne infrastrukture.

– Naš cilj je bolja povezanost Crne Gore sa glavnim tržištima, zbog čega je neophodno i da Vlada Crne Gore u svojstvu osnivača bude aktivno uključena i detaljno prati razvoj nacionalne avio-kompanije kao strateški partner u daljem razvoju. Sigurni smo da ćemo u narednim godinama nastaviti da rastemo kao kompanija i gradimo brend koji će biti na ponos svih – zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *